STIHOVI KOJI KOJI SLUTE NA TRAGEDIJU Tijana Jurić je otpevala pesmu koja će vam naterati suze na oči (VIDEO)
YT/Tijana_rs

U noći između 25. i 26 jula ubijena je Tijana Jurić, a njena porodica je 12 dana provela u nadi da je je živa.

Njen otac Igor Jurić je upravo noćas, u trenutku koji se vodi kao momenat nestanka njegove ćerke, objavio video Tijane koja peva anđeoskim glasom.

"Sudbo moja, sudbino… Sudbo moja nevernice… Što si sudbo, me odnela u zemlju nepoznatu, sama da živim, sudbino, večno da tugujem", napisao je Jurić reči pesme koju je njegova ćerka pevala dok su je okupljeni sa neskrivenim uživanjem slušali.

Podsećamo, do Tijaninih najmilijih užavajuća vest da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini sombor stigla je 7. avgusta.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine starne. Stigavši u selo, javila se majci a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea
udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika kao i veštački nokat.

Potraga trajala 13 dana

Potraga za Tijanom počela je iste večeri oko jedan sat posle ponoći. Policija se u potragu uključila oko pola sata kasnije, a za njom i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan ba udalljenosti od dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

 

 

Dani su proticali bez ikakvih informacija o Tijani, a onda je 13. dana potrage, 7. avgusta oko pola jedan noću, objavljeno da je uhapšen njen otmičar, a da je telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta. Devojčicu je silovao, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

 Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading