VOZAČ I RANIJE PRAVIO SAOBRAĆAJNE PREKRŠAJE Pravda za Stefana - ubici određen pritvor!
Alo!/Dejan Briza

 

Nakon protesta građana zbog puštanja na slobodu Lazara G. (38), koji je 18. jula uveče na Karaburmi automobilom udario braću od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao, sud je juče usvojio žalbu tužilaštva i odredio mu pritvor! Protesti su počeli u četvrtak uveče, nakon što je stariji dečak podlegao povredama.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i određen je pritvor do 30 dana za Lazara G., koji će se računati od dana i časa hapšenja.

Pritvor mu je odlukom veća danas određen zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.
Lazar G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored predloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode.

VOZAČ I RANIJE PRAVIO SAOBRAĆAJNE PREKRŠAJE Pravda za Stefana - ubici određen pritvor!

Alo!/Dejan Briza

Hapšenje Lazara G.

 

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je Lazar G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije. Takođe je ukazalo na to da je čak deset puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela. Sudiji to sve nije bilo dovoljan razlog da mu odredi pritvor.

Upravo iz tog razloga u četvrtak uveče komšije malog Stefana blokirale su Ulicu Marijane Gregoran i započele protest za koji im je podrška stizala iz čitave Srbije, ali i iz regiona. Pod pritiskom javnosti sudsko veće juče je promenilo odluku i Lazaru odredilo pritvor, nakon čega je izdat nalog za njegovo hapšenje.

I Hitna pomoć se pridružila građanima

Podršku okupljenim građanima dali su i zaposleni iz Hitne pomoći tako što su se sa nekoliko svojih vozila i uključenim sirenama pridružili protestu.

Malog Stefana mnogi su i lično poznavali jer je upravo njegov otac kao radnik Hitne pomoći učestvovao u spasavanju ljudi, a i njegov deda je godinama radio kao vozač ove zdravstvene ustanove.

 

Podsetimo, 18. jula oko 20.15 časova u Ulici Marijane Gregoran Lazar G. je vozilom udario u dvoje dece koja su sa ocem prelazila ulicu na pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta. Otac je zadobio lakše povrede, a dvojica mališana teške, usled kojih je stariji dečak preminuo.

VOZAČ I RANIJE PRAVIO SAOBRAĆAJNE PREKRŠAJE Pravda za Stefana - ubici određen pritvor!

Alo!/Dejan Briza

 

Nakon što je Lazar G. pušten da se brani sa slobode, građani su počeli da se okupljaju na uglu ulica Marijane Gregoran i Patrisa Lumumbe, tražeći da se on uhapsi. Takođe, pokrenuli peticiju na Fesjbuk grupi „Pravda za Stefana“ da se preispita rad suda, tužilaštva i svih državni organa zbog puštanja vozača na slobodu.

Vulin: I ja sam besan

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je juče da apsolutno podržava protest građana na Karaburmi i da kao otac dva dečaka oseća isti bes i ogorčenost kao i građani koji su protestovali.
- Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policija je razrešila slučaj brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu iako je pokušao da se sakrije. Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno podržavam protest - rekao je Vulin
.

Osim hapšenja bahatog vozača, oni su tražili i da sudija koja ga je pustila odgovara za takvu svoju odluku.

Stefan B. (9) biće ispraćen na večni počinak danas na Novom groblju u Beogradu.

 

Svaki sledeći gol je za tebe

Od nastradalog dečaka oprostio se i Omladinski fudbalski klub Gol, čiji je Stefan bio član.

- Dragi naš Stefane, teško je prihvatiti istinu da se više nikada na ovom svetu nećemo videti. Bio si predivno dete, veliki nada za tvoje sportske želje. Sada se svi opraštamo od tebe jer odlaziš na večni počinak. Uvek ćeš ostati u srcu tvojih trenera i drugara koji će svaki sledeći gol posvetiti tebi. Anđeli neka te čuvaju a mi od zaborava - stoji na Fejsbuk stranici ovog kluba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading