Šuša žicom zašio usta: To sam uradio zbog radikalizacije štrajka da bih skrenuo pažnju
Privatna arhiva

On je dosad imao pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u Padinskoj Skeli traži češće posete da bi suprugu, ćerku (11) i sina od devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade.

- Usta sam zašio žicom zbog radikalizacije štrajka, da bi skrenuo pažnju nadležnima da se ozbiljnije pozabave mojim problemom. Na plus 30 stepeni dišem samo na nos jer niko od državnih institucija nije hteo da razmotri moju molbu. Lekarskoj službi sam dao saglasnost da mojim braniocima predaju fotografije ušivenih usta, ali su oni to nedelju dana izbegavali pod izgovorom „da je zahtev u proceduri, a fotografije u obradi“, dok su juče definitivno odbili. Zahtevaću da meni kao pacijentu daju lekarski izveštaj i fotografiju kao dokaz samopovređivanja - napisao je Šuša u izjavi za Alo!.

Advokat Svetlana Papić kaže da je Šuša devet godina na izdržavanju kazne i da mu je ostalo još 28 meseci.  

- Mom branjeniku su 14. januara 2019. pismeno saopštili da ga podržavaju u pojačavanju kontakata sa porodicom, kao i da nastavi sa korektnim ponašanjem, navodeći da će u maju 2019. ponovo razmatrati njegovu molbu za bolji tretman, ali od tada ništa nije preduzeto - kaže branilac Svetlana Papić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading