UVAŽENA ŽALBA TUŽILAŠTVA Određen pritvor vozaču koji je ubio dečaka na Karaburmi
Foto: privatna arhiva

Nesavesnom vozaču koji je pregazio dvojicu dečaka na pešačkom prelazu i potom pobegao s mesta nesreće dozvoljeno je da se brani sa slobode

Posle odbijanja suda da nesavesnom vozaču odredi pritvor, građane prestonice uznemirilo saznanje da je stariji dečak, koji je u nesreći teško povređen, podlegao povredama.

Na vest o njegovoj smrti, u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi gde se desila nesreća, protest je započelo nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja. Istovremeno i Tužilaštvo je najavilo žalbu na sramnu odluku prvog osnovnog suda u Beogradu, koja se ničim razumnim nije mogla da opravda. Pogotovo što je nesavesni vozač kukavica više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela. 

Podsetimo da je nesavesni vozač Lazar G.(38) pre nekoliko dana na pešačkom prelazu na Karaburmi „pokosio“ svojim sitroenom dvoje maloletne dece i njihovog oca, nanevši im teške povrede, a potom pobegao sa mesta nesreće. On je uhapšen sutradan, pokušavajući da sakrije automobil na parkingu u blizini kuće u kojoj živi sa porodicom.

Na opšte zgražanje odlukom Prvog osnovnog suda omogućeno mu je da se brani sa slobode. U međuvremenu stariji dečak je preminuo od posledica teške povrede glave. Na vest o njegovom oslobađanju građani su započeli protest a tužilaštvo najavilo žalbu... Ovog puta nije se izvukao, pobedio je i narod i tužilaštvo...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Mila

23.07.2021 16:15

Bravo,tako i treba!Mesto mu je u zatvoru.

Ivana

23.07.2021 16:28

Bravo gradjani Karaburme, uz vasu pomoc pravda je pobedila!!!

Gaga

23.07.2021 17:26

Pa zar mora narod da ustane i da radi posao sudija a kakva sankcija sledi tom nazovi SUDIJU