SAHRANILI JADNOG SAŠU, A U GROBU DRUGI Evo kako je iz groba vaskrsao Isus iz Karlovaca
Foto: Shutterstock

Naime, pod njegovim imenom i prezimenom je sahranjen Saša Subić, isto iz Sremskih Karlovaca, koji je stvarno preminio, ali je pogrešno identifikovan i sahranjen pod imenom Saša Stankov. Stvar postaje još zanimljivija, kako su nam rekli meštani Karlovaca, kada se zna da dvojica imenjaka sa dugim bradama, liče jedan na drugoga, a i sličnog su godišta.

Jedan od rođaka stvarno preminulog Saše je na društvenim mrežama objavio celu hronologiju događaja, uz logično pitanje ko je krivac za sve ono što se dogodilo.

- U prošli ponedeljak,12.jula, dobili smo informaciju da nam je brat Saša Subić zvani Žuća, iz Sremskih Kkarlovaca, preminuo. Javile komšije ujaku Draganu , svi javljaju , ali niko ne zna odakle je tačno informacija.Kažu da je bila Hitna i odnela ga. Mladen i Danijela(brat i sestra) i ja redom zovemo hitne službe – navodi rođak preminulog Saše.

On dalje kaže da su u svim službama dobijali odgovore da ga niko nije ni primio, a kamoli da je tamo preminuo.

- Šta se dešava, gde je Saša, ništa nam nije jasno. Kasnije, javljaju iz opštine da nije naš brat preminuo već Saša Stankov, zvani Isus, takođe iz Sremskih Karlovaca. Ostajemo u čudu, kako je neko mogao da napravi takvu grešku – objašnjava dalje događaje rođak preminulog.

Svi su mislili da sahranjuju Isusa

Drugog Sašu je proodica sahranila u porodičnoj grobnici, oplakuju ga, polažu cveće i vence. Bar su mislili da sahranjuju „ Isusa“.

- Međutim, da sve bude tragičnije „ mrtav“ Saša Isus je fotografisan baš tada u Novom Sadu. Njegova rođaka odlazi u policiju i pokazuje sliku rođaka koga je tek sahranila. Žena se trese, a u policiji dobija odgovor da je to nemoguće i neslanu šalu nekog od prisutnih da je taj koji je slikao bio pijan- Međutim, ako je on bio pijan onda to nije slika- nastavlja se ova priča iz
zone sumraka.

Policija je brzo pronašla Sašu Stankova, zvanog Isus, i ustanovila da je živ živcat i da ga je familija uzalud prežalila.

- Taman smo došli sebi od one informacije da je naš Saša preminuo, pa nije. Agonija traje nedelju dana, a njega niko ne može da pronađe ni telefonom, niti ga ko viđa. Međutim, ujak Dragan ponovo dobija poziv iz opštine da je došlo do greške i da nam je brat Žuća, ipak, preminuo.

Ekshumacija tela je urađena u subotu uveče, po mraku. Pitamo se da li se nešto krije? Da li je moguće? Naš brat je sahranjen u tuđoj grobnici pod tuđim imenom. Šok,šok i šok! – ogorčen je rođak preminulog Saše Subića.

Pokojnik pogrešno identifikovan 

Kasnije su saznali da ga je komšija našao mrtvog i pozvao policiju, a da je mogao da bude lako identifikovan, jer su na stolu bila njegova lična dokumenta.

- Dva pripadnika policije su došla, i čini mi se da su odokativnom metodom, pogrešno identifikovali preminulog brata, pri tom i ne pogledavši gde su dokumenta.Da ironija bude veća lična karta je stajala na sred stola. Pitamo se ko je i na koji način izvršio identifikaciju? U opštini tvrde da uopšte nije imao dokumenta – navodi brat od ujaka preminulog Saše i zaključuje:

- Opštino, policijo, pogrebno, komunalno, šta vi radite? Da li su mogući ovakvi propusti? Uskratili ste nam pravo da ga sahranimo, da ga normalno ožalimo. Ko će da odgovara za to? Svi krivicu prebacujete jedni na druge, a svi ste krivi za to. Obe porodice ste istraumirali i neko treba da preuzme odgovornost.

Sahranjen u limenom kovčegu, niko nije video telo

Kako saznajemo, porodica živog Saše pre njegove sahrane nije otvarala limeni kovčeg u kome se nalazilo telo drugog Saše. Ekshumaciji je, verovatno po nalogu tužilaštva, prisustvovala policija, ali se niko od zvaničnika do sada nije oglašavao o ovom u najmanju ruku bizarnom
slučaju zamene identiteta.

 

 

Komentari (0)

Loading