SAMO SE MOLIM DA MI DECA PREŽIVE, POKOSIO IH JE NA MOJE OČI Ispovest oca mališana koje je na pešačkom udario bahati vozač
MUP

Stefanu (9) je polomljena lobanja i u komi je, a Luki (4) je slomljena butna kost. Sada se samo molim da mi deca prežive, priča Mihailo Balić (43), čiji su sinovi teško povređeni u nedelju u udesu u beogradskom naselju Karaburma.

Strašna saobraćajka dogodila se u Ulici Marijane Gregoran, kod broja 50, a odbegli vozač Lazar G. (38) uhapšen je dan kasnije, u ponedeljak.

Otac teško povređenih mališana, koji radi kao lekar u Hitnoj pomoći, ispričao nam je da su mu deca u bolnici. Najgore je prošao mali Stefan, koji zbog preloma lobanje i dalje ima krvarenje u mozgu.

Nasilnik iz komšiluka

- Kolege su mi rekle da je Stefan stabilno, iako je u komi. Samo čekam da otvori oči... Samo da mi deca budu dobro. To mi je sada jedino važno - kaže Mihailo.

On je od policajaca saznao da je bahati vozač "sitroena" uhapšen.

- Rekli su mi da je izjavio da je video da je udario decu. Pa ako je video, zašto nije stao? Ne znam šta bih sada uopšte mogao da pitam takvog čoveka. Kakav je to čovek? Saznao sam da živi u našem komšiluku na Karaburmi, verovatno sam ga viđao ranije u prolazu. Čuo sam i da je ranije pravio gluposti, ali ovako da pokosi decu i da pobegne?! Stvarno ne znam šta da kažem za takvog čoveka.

Prisećajući se nesreće, Mihailo ističe da se u nedelju sve odigralo u sekundi i da mu je jako teško da o tome priča.

- Padala je kiša, krenuli smo na pešački prelaz i samo je pokosio decu. Sinovi su mi odleteli nekoliko metara... Ne mogu da vam opišem kako sam se osećao u tom trenutku i šta mi je sve prošlo kroz glavu - kazao je Mihailo.

Danas saslušanje

Inače, uhapšeni Lazar G. biće danas saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu. Tereti se krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta mu preti od jedne do osam godina zatvora, kao i za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi, za šta bi mogao da dobije do tri godine robije.

Vozača zovu Laza Pijanac

Uhapšeni vozač Lazar G. (38) poznat je u Karaburmi po nadimku Laza Pijanac, jer je sklon alkoholu. On je odranije poznat policiji i ima kriminalni dosije. Osuđivan je za različita krivična dela, između ostalog, i zbog izazivanja saobraćajnih nezgoda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ej

21.07.2021 11:09

"On je odranije poznat policiji i ima kriminalni dosije. Osuđivan je za različita krivična dela, između ostalog, i zbog izazivanja saobraćajnih nezgoda." Pitanje za policiju: Pa jel imate tu jednu sobu sa cimerima za ovakvog lika? Ili treba da ubije nekoga više puta?!?