Marini se život pretvorio u pakao: Gledala sam prepiske, izvesna Ana me je ispitivala sa koliko sam muškaraca spavala, ali to nisam bila ja (FOTO)
Alo

Marinin život preko noći se zakomplikovao i postao prava noćna mora, a prisustvo na Fejsbuku neizdrživo.

Kada je ugledala lažne prepiske koje su imale seksualnu konotaciju u kojima je predstavljena kao promiskuitetena osoba, zadrhtala je od straha i uznemirenosti.

- Gledala sam u te prepiske na ekranu. Stajala je moja fotografija, moje ime i pored njega tekst i odgovori, ali to nisam bila ja. Navodno mi je izvesna Alma postavljala pitanja sa koliko sam muškaraca bila, a ja sam joj, kao, u detalje odgovarala sa koliko i kako je bilo. Došlo mi je da vrištim iz sveg glasa. Bila sam očajna i uplašena, našla sam se u bezizlaznoj situaciji. Te prepiske su dotične žene javno objavljivale i kružile su Fejsbukom - vidno uzrujana priča Marina za "Alo!".

Nasilje nad ženama putem interneta skoro da je prećutno rezervisano za muškarce, pa nije uobičajeno kada jedna ili više žena učine ovakav vid maltretiranja prema drugoj.

- Nekoliko osoba koje imaju profile sa ženskim imenima napale su me jer sam stala u odbranu žena koje su članice Fejsbuk grupe "Lude i otkačene" čiji sam administrator. Ne dozvoljavam vređanje članica. Nedugo zatim, počele su sa pretnjama, proganjanjima i zastrašivanjima. Želele su psihički da me kontrolišu. Pretile su mi da, ako ne uradim kako one žele i ne postavim jednu od njih kao moderatora u grupi, objaviće razgovor sa mnom i prepiske koje su one sastavile i lažno napravile - objašnjava naša sagovornica.

Međutim, to je bio samo početak agonije u kojoj se našla. Provokacije i vređanja su nastavljene, a na njen Fejsbuk profil počele su da stižu poruke i ponude od muškaraca. Ali, umesto podrške za situaciju u kojoj se našla, većina njih odnosila se na zahteve za seksualne usluge i provokativna ispitivanja u vezi sa seksom.

- Nisam se osećala bezbedno, morala sam da pazim i kad hodam gradom i da pronađem prave reči kojima ću prijateljima da objasnim stanje u kojem sam se našla i zbog čega. Osećala sam se usamljeno, izolovano i nemoćnom da se zaštitim. Pokušala sam da dođem sebi i saberem misli što pre - kaže Marina.

Tada je rešila da ceo slučaj prijavi međunarodnoj organizaciji sa sedištem u Srbiji "Stoppedofiliji SP". Ova mlada žena iskusila je najgore neprijatnosti digitalnog zlostavljanja.

- Želim da ljudi vide šta je moguće da se desi u virtuelnom svetu i da ne beže od istine, već da budu hrabri i daju drugima podršku - navodi.

Žrtve nisu same

Kada je Marina kontaktirala i obratila se za pomoć lovcima na pedofile, njen problem ubrzo je rešen.

- Akteri ovog gnusnog čina prijavljeni su ljudima iz sistema bezbednosti, jer je u pitanju krivično delo. Želimo da poručimo žrtvama da više nisu same na mrežama. Svi koji su ucenjeni, izvrgnuti ruglu, uplašeni od pedofila i manijaka, mogu da nam se obrate-navode iz "Stoppedofiliji SP".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading