DETALJI URUŠAVANJA ZGRADE SA VRAČARA Ostala je samo ogromna rupa, stanari ne mogu da dođu k sebi: Jutros sam zvala majstore, rekli su da je sve u redu! (FOTO/VIDEO)
Alo

Prvobitno je rečeno da je zgrada, navodno, počela da se urušava zbog potkopanih temelja sa gradilišta koje se nalazi na parceli pored.

Zgrada koja se urušila izgrađena je 1939. godine.

Reporteri Alo! se nalaze na mestu nemilog događaja gde su razgovarali sa stanarima kako bismo saznali šta se dogodilo. 

Ljubica Stanković, devojka koja živi iznad stana koji se srušio je rekla da su se pojavile pukotine na zidu. Ljubica je sve to prijavila radnicima koji su nakon provere stanja na zidu rekli da nije veliki problem. Nakon toga, stan se srušio, a kao što se može videti iz fotografija, cela soba je propala. 

- Jutros je zid krenuo da puca, te sam odmah zvala ljude koji rade. Rekli su da je ok, da nije strasno i pet minuta posle toga je sve krenulo da puca na sve strane i onda sam pobegla. Ljudima kojima je stan propao jesu iz Beograda, ali ne žive tu - rekla je Ljubica za Alo! i dodala da će privremeno otići da živi kod majke, ali nije sigurna kako će se ostale komšije snaći.

U ruševinama stana mogu se videti delovi stolarije, parket i delovi nameštaja.

Na mestu urušavanja zgrade došao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da od izveštaja inspekcije zavisi koja će kazna biti.

DETALJI URUŠAVANJA ZGRADE SA VRAČARA Ostala je samo ogromna rupa, stanari ne mogu da dođu k sebi: Jutros sam zvala majstore, rekli su da je sve u redu! (FOTO/VIDEO)

Alo!Masanori Jošida

 

- Očigledno nešto nije urađeno dobro i ta sreća mora da se plati. Mogli su da poginu ljudi i bagerista u rupi. Sva sreća je da niko nije poginuo. Poslednjih dana nije bilo prijava. Molim građane da prijave inspekciji svaku nepravilnost - rekao je Vesić i dodao da će troškove štete snositi investitor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nikola

16.07.2021 19:25

Neko je tu debelo omanuo. Projektant, odgovorni izvodjač i nadzorni organ treba da idu odmah u pritvor do okončanja provere. Takodje grad koji je dozvolio ovu gradnju treba da obezbedi privremeno smeštaj