ZATVOR ZBOG FUDBALSKE UTAKMICE Utrčali na teren i prebili sudiju
shutterstock/duchic

Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenog sa Višim javnim tužilaštvom, pa su one pravosnažne. Krivična dela za koja se terete, izvršena su 4. aprila ove godine, u 17.30, posle fudbalske utakmice koja se igrala između domaćina FK „Zemljoradnik 1932“  iz Trnjana i FK „Vojvoda Milenko“ iz Kličevca.

Nezadovoljan suđenjem, Milošević, koji je i član uprave kluba domaćina, utrčao je u teren i pesnicom udario pomoćnog sudiju Dušana Dubajića koji je pao na zemlju i zadobio lake povrede u predelu glave i nagnječenje slabina i karlice. Tada je utrčao i Virijević i pesnicom udario glavnog sudiju Aleksandra Ćirića, pesnicom u glavu, nanevši mu lake povrede.

On se na saslušanju branio time da je hteo da zaštiti sina fudbalera, ali je u opštem metežu udario sudiju. Optuženi nisu do sada bili osuđivani i u potpunosti su priznali dela za koja se terete.

Milošević mora da plati i 100.000 dinara kazne, a u međuvremenu, u potpunosti je obeštetio sudiju Dubajića. Virijević treba da plati kaznu od 50.000, a odštetu ne, jer se glavni sudija nije pridružio krivičnom gonjenju, niti je tražio obeštećenje. Osim navedenih kazni, obojica su dobila i meru zabrane prisustvovanju utakmica u kojima igra FK „Zemljoradnik“, na period od godinu dana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading