KO ŠTITI ALEKSINOG UBICU? Masovno okupljanje ispred Palate pravde, građani traže istinu
Privatna arhiva

 

 

Ispred Palate pravde u Nišu juče se okupilo oko 50 građana Aleksinca u majicama sa natpisom „Oslobodite Ognjena, radite posao pošteno, nađite ubicu“.

Okupljeni su tražili istinu o smrti Alekse Stojmenovića (26) i ukidanje pritvora Ognjenu Petkoviću (18), koji se sumnjiči da mu je navodno zadao udarac koji ga je koštao života.

KO ŠTITI ALEKSINOG UBICU? Masovno okupljanje ispred Palate pravde, građani traže istinu

Privatna arhiva

 

 

Alo! je prvi objavio ekskluzivne snimke tuče koja se dogodila 16. maja u restoranu „Oaza“ u Aleksincu na kojima se vidi da je nepoznata osoba udarila Aleksu pivskom flašom u glavu i da je on posle toga pao bez svesti. Optuženi Ognjen je, kako tvrdi njegova porodica, u tom trenutku bio nekoliko metara dalje.

KO ŠTITI ALEKSINOG UBICU? Masovno okupljanje ispred Palate pravde, građani traže istinu

Privatna arhiva

 

 

Njegova porodica, prijatelji i drugovi su juče uputili apel Višem javnom tužilaštvu u Nišu „da je dosta čekanja da pravda uradi svoje“. Oni krive tužioca da je „žmurio kada je trebalo da vidi krunski dokaz samo da bi zaštitio pravog krivca koji je još na slobodi“.

Fali 89 sekundi sa snimka

Rodbina uhapšenog tvrdi da je Ognjen bio udaljen od Alekse oko četiri metra u trenutku kada ga je nepoznati gost s leđa udario pivskom flašom u glavu.

- Mi smo pažljivim pregledom kopije snimka, koji je tužilaštvo dalo na uvid našem advokatu, jasno uočili da fali 89 sekundi snimka sa kamere iz dvorišta, odakle je došao gost koji je Aleksi zadao kobni udarac. Svi osim tužioca uočili su da je nepoznati mladić zelenom pivskom flašom udario Aleksu u potiljak - kaže rođak osumnjičenog Ognjena.

- Ovo nije protest, već miran apel i molba tužilaštvu da radi svoj posao. Smatramo da je bolje da stotinu krivih bude na slobodi nego jedan nevin u zatvoru. Imamo video-snimak događaja i naš Ognjen je najmanje kriv za ono što se desilo. U pritvoru je već 53 dana bez ijednog dokaza, dok je pravi krivac još uvek na slobodi. Njegovi prijatelji, školski drugovi i građani Aleksinca traže pravdu, a ne prikrivanje pravog krivca. Ovo što je učinjeno je loš signal. To znači da izvršioci krivičnih dela mogu da budu na slobodi zato što neko ne želi da radi svoj posao kako treba - izjavio je u ime okupljenih Dejan Đorđević iz Aleksinca, prijatelj porodice Petković.

KO ŠTITI ALEKSINOG UBICU? Masovno okupljanje ispred Palate pravde, građani traže istinu

Privatna arhiva

 

 

Na skupu je bila i majka uhapšenog mladića Danijela Petković. Ona je kratko poručila da je njen sin nedužan i da je očajan što se bez dokaza nalazi u pritvoru.

Tužilaštvo: U toku veštačenje  

Na pitanje novinara Alo! da li je Aleksa udaren flašom i da li će snimci tuče biti ponovo pregledani, iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu su nam odgovorili „da preduzimaju dokazne radnje“.

- Određeno je medicinsko veštačenje radi utvrđivanja vrste, težine i prirode povreda koje je zadobio Aleksa Stojmenović, kao i mehanizam njihovog nanošenja. Od nalaza zavisi dalje postupanje tužilaštva - odgovorili su nam iz uprave ovog tužilaštva.   

Kako je Alo! već pisao, tragedija se dogodila na rođendanskom slavlju u restoranu „Oaza“ kada je u masovnoj tuči neko od gostiju Aleksi zadao fatalan udarac, od kojeg je nekoliko sati kasnije umro u niškom Kliničkom centru.

Događaj je od početka pod velom misterije. Vlasnica restorana je posle tragedije rekla „da kamere nisu radile“, a 40 sati kasnije je ipak predala policiji rekorder sa snimcima, pravdajući se da je bila u strahu jer je broj gostiju premašio dozvoljenu granicu zbog koronavirusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading