MISTERIJA ŠILEROVE Šta se sad nalazi na mestu ozloglašene tvrđave zemunskog klana
Printskrin

 

Devetnaestu godinu otkad je zdanje "zemunskog klana” u Šilerovoj ulici u Zemunu sravnjeno sa zemljom, plac je i dalje prazan.

Više nego čudno kada se zna da se u Beogradu toliko gradi na sve strane i da tržišna logika nalaže da bi za tako vrednim placem, na odličnoj lokaciji, trebalo da vlada prava pomama.

Više nema ni table na kojoj je stajao i grb Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Ali zato na okolnim placevima, jedna po jedna, niču nove zgrade, mahom četvorospratnice, svaka sa svojim dvorištem, video-nadzorom…

U jednoj od njih, recimo, kvadratni metar košta 1.700 evra.

Sam plac na kom se nekad nalazila tvrđava Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, vođe zloglasnog kriminalnog zemunskog klana, inače pravougaonog oblika, ima 2.124 metra kvadratna.

Njegova vrednost svojevremeno je procenjivana na 1,2 miliona evra, a kako vrednost nekretnina nije padala, ona bi danas, skoro 20 godina kasnije, mogla biti samo viša.

KAKO SADA SVE IZGLEDA

Otkad je zdanje „zemunaca” srušeno, na zemljištu ograđenom žicom nema ničeg. Zatečena je zaravnjena zemlja obrasla travom koju je sasušilo vrelo julsko sunce.

Uza zid objekta, čija je gradnja započeta na susednoj parceli, koja se vodi na paralelnu, Bosansku ulicu, skupljena je na gomilu sasušena trava. I to je sve.

 

Komentari (0)

Loading