Pronađeni Zvicerovi milioni!
Alo

 

U pitanju su sumnjive poslovne kombinacije vođe „kavčana“ preko nekoliko firmi koje su članovi njegove porodice osnovali u Slovačkoj!

- Mučili su, ubijali, mleli i jeli svoje neprijatelje. Predsednik Srbije objavio im je rat, a klan iz Crne Gore ucenio mu je glavu. Narko-mafija sa Balkana sada vodi poslove i u Slovačkoj - počinje priču o poslovnim kombinacijama familije Zvicer lokalni portal aktuality.sk.

Kako se navodi, porodica vođe „kavčana“ više od godinu dana posluje u trima različitim kompanijama sa sedištem u istočnoj Slovačkoj, u čijim poslovanjima se pominju milionski iznosi.

- Početkom prošle godine u Slovačkoj se pojavio trag Radoja Zvicera. Porodica je ovde započela biznis, a kao vlasnici firmi pojavljuju se Zvicerova snaha Maja, tast Nebojša Seferović i još jedna žena, verovatno njemu bliska - navodi aktuality.sk.

I Ukrajinci istražuju račune Zvicera

Finansijska istraga protiv Radoja Zvicera i njegove supruge Tamare već se vodi u Ukrajini. Nakon što je Zvicer prošle godine preživeo atentat u Kijevu, otkriveno je da je on i tamo registrovao firmu zajedno sa ženom, bratom Goranom i snahom Majom. Radi se o kompaniji „Interfoodtechnology LLC“, registrovanoj u novembru 2018. u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva. Sumnja se da su preko ove firme nelegalno zarađeni novac pokušavali da ubace u legalne finansijske tokove.

 

U Privredni registar Slovačke prva se u januaru 2020. godine prijavila supruga Radojevog brata Gorana. Maja Zvicer je vlasnica firme CGMN, čije se sedište nalazi u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov.

U finansijskim izveštajima za 2020. godinu piše da se imovina ove firme sastoji od potraživanja 750.000 evra od kupaca i dodatnih 345.000 na bankovnom računu. S druge strane, prijavila je obaveze prema trgovinskim partnerima od skoro 1,1 milion evra.

Samo mesec dana nakon Maje, i crnogorski biznismen Nebojša Seferović iz Kotora pojavio se u slovačkom privrednom registru. U pitanju je tast Radoja Zvicera, odnosno otac njegove supruge Tamare, koji je preuzeo postojeću kompaniju „Ekus“.

Pronađeni Zvicerovi milioni!

Foto: Alo! arhiva

 

U avgustu iste godine u hotelu u mestu Vranov osnovana je i kompanija „Rad“. Vlasnik je izvesna Mitra Ćaćić, koja je kao prebivalište navela istu adresu u Kotoru kao i otac Tamare Zvicer.

Slovak Viktor Močnak, koji je generalni direktor CGMN i „Rad“, novinarima je rekao da on godinama pruža konsultantske i ekonomske usluge stranim investitorima, a da je Maja Zvicer bila kod njega samo jednom ili dvaput i to zbog obrade dokumenata. Nakon toga, uopšte ga nije pozvala godinu dana.

Bosanac, Moldavac..., zamalo i Ukrajinac

Radoje Zvicer je u Ukrajini boravio pod imenom Piter Raduj Znice. Pre nego što su pokušali da ga ubiju u Kijevu, podneo je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je priložio moldavski pasoš. Godinu dana pre toga izbegao je hapšenje u Prištini, a tada je utvrđeno da je putovao po Evropi kao državljanin BiH pod imenom Josip Babić. Veruje se da se sada pod nekim novim identitetom skriva u Južnoj Americi.

 

Na komentar novinara da je u pitanju snaha jednog od najokrutnijih narko-bosova sa Balkana, on je rekao da nije znao ništa o poreklu svog klijenta.

- Ne pretražujem internet, nikada nisam čuo za njega, niti čitao o tome. Sad ovo prvi put čujem. Moram da proverim ove informacije. Niko me nije obavestio o bezbednosnim rizicima. Hladan znoj mi sada curi niz leđa - rekao je Močnak.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading