NAJMISTERIOZNIJA SMRT DEČAKA KOJU SRBIJA PAMTI Đorđe je sa majkom otišao u šumu iz koje se nikad nije vratio! Nakon nestanka policija našla lobanju
Foto: Alo!

 

Majilovac, mala varošica na teritoriji opštine Veliko Gradište čuva jednu od najmisterioznijih i najtužnijih slučaja koje Srbija pamti. To je sudbina dvanaestogodišnjeg Đorđa Andrejića, dečaka koji je jednog julskog dana otišao sa majkom u baštu i više se nikada nije vratio.

Sve do danas slučaj Đorđa Andrejića obavijen je velom misterije, a prema mišljenju mnogih, tako će zauvek i ostati. Njegovo bezbrižno detinjstvo prekinuto je tog 22. jula, kada je krenuo sa majkom na njivu. Sve je naizgled bilo normalno dok se dva dana kasnije njegova majka Marina iz bašte nije vratila bez sina.

Ono što se dešavalo tog dana i noći koliko su majka i sin bili van kuće, opisano je u optužnici koja je kasnije podignuta protiv Marine. U tim redovima ispričano je da su se njih dvoje izgubili na putu do bašte. Tokom tumaranja kroz šumu, majka je povredila nogu, a ranu je zavila dečakovom majicom.

Nastavili su dalje, a pošto je povreda sve više bila nesnosna, skinula je klompe i nastavila je da korača bez obuće još stotinak metara.

NAJMISTERIOZNIJA SMRT DEČAKA KOJU SRBIJA PAMTI Đorđe je sa majkom otišao u šumu iz koje se nikad nije vratio! Nakon nestanka policija našla lobanju

Foto: Alo!

 

 

„Na zaravni je primetila jednu putanju i tražila od Đorđa da krene za njome kako bi pronašao put do sela, ali je sin nije poslušao. Rekao je majci da se plaši, jer je već padao mrak. U ubeđivanju da krene tim putem, Marina ga je udarila drvenom držaljom motike u zadnji deo vrata i glave, od čega je prvo pokleknuo, a potom se srušio na zemlju“, stajalo je u optužnici, preneli su tada beogradski mediji.

Nesvesnog dečaka majka je uspela da podigne i navodno ga je nosila još dvadesetak metara, a zatim je njegovo telo položila na zemlju, pokrila ga granjem i ostavila. Noć je provela nešto dalje, a potom je ujutru otišla do mesta gde ga je ostavila i tu ga je pronašla u istom onom položaju.

I opet ga je ostavila i otišla.

Marina se, kako je pisalo u optužnici, uputila ka ataru kako bi pronašla put do kuće. Tek 24. jula, oko devet sati ujutru, izašla je na asfaltni put koji vodi do sela Kurjača, ka manastiru Nimnik…

Na putu je srela čobanicu od koje je zatražila mobilni telefon kako bi se javila mužu Dejanu. Automobilom je naišao komšija i povezao je do kuće. Sve vreme je sa sobom imala motiku…

Kada se pojavila na vratima svoje kuće počela je da priča nešto nepovezano. Ipak, njen muž Dejan uspeo je da razazna da govori kako ne zna gde je njihov sin i da ga je poslala po pomoć, pošto joj je noga povređna i da ga je tada poslednji put videla. Slučaj je prijavljen policiji a lokalno stanovništvo je organizovalo potragu.

Policajci su Marinu poveli u šumu kako bi im pokazala gde je ostavila sina, ali ona to mesto nije mogla da pronađe ponovo. Sve vreme je naglas ponavljala kako ne razume kako ga nema…

Potpuno iznenada beogradski mediji su objavili da je Marina Andrejić priznala zločin i ispričala da je ubila svog sina. Zahvaljujući ovom priznanju našla se u pritvoru u kom će provesti narednih 703 dana.

U međuvremenu, Marina Andrejić je tvrdila da je to priznanje iznuđeno i da je nastalo kao rezultat torture policajaca u Policijskoj stanici Veliko Gradište, a u prilog tezi da slučaj nije u potpunosti rasvetljen ide i podatak da telo malog Đorđa nikada nije pronađeno.

Lovci pronašli lobanju

Nakon više od tri meseca od nestanka deteta, kada se njegova majka uveliko nalazila u pritovru, pronađena je lobanja za koju se istog trenutka utvrdilo da pripada mlađoj muškoj osobi. Lovci su ostatak ljudskog tela uočili blizu mesta koje je policiji jednom pokazala osumnjičena majka.

Međutim, iako se u početku verovalo da je lobanja pripadala nestalom dečaku, Marina je kasnije novinarima ispričala da je stomatološkom analizom utvrđeno da ona ne pripada njenom sinu, ali da je takođe oprana u kiselini.

U obrazloženju oslobađajuće presude Apelacionog suda kojom je jula 2012. pravosnažno oslobodio njegovu majku Marinu optužbi da ga je ubila, navodi se da je lobanja naknadno donesena i tu ostavljena. Za sud, okolnost da je nakon više od tri meseca od nestanka Đorđa pronađena njegova lobanja, kada se Marina uveliko nalazila u pritvoru, ne dokazuje da ga je ona ubila. Tim pre jer je komisija veštaka Instituta za sudsku medicinu u svom nalazu navela da se, s obzirom na nedostatak drugih delova tela, uzrok smrti Đorđa ne može ni ustanoviti niti pretpostaviti.

Sve do danas, epilog ovog slučaja nije rasvetljen, uprkos tome što su se Srbijom prepredale razne teorije – da su ga rastrgle zveri, da ga je majka prodala…

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading