ADVOKAT SAOPŠTIO Čeda Jovanović mora u zatvor!
Ataimages

Kako kaže advokat Svetozar Vujačić, lider LDP ovaj put neće proći bez zatvorske kazne, budući da je počinio tri krivična dela, ali i da je prošle godine takođe optužen za nasilničko ponašanje.

Prema njegovim rečima,  Čedomiru Jovanoviću sada preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok uslovna kazna i kućni pritvor nisu opcija za ovakva dela, tvrdi on. 

Učinjeno je više krivičnih dela, u takvim slučajevima izriče se jednistvena kazna, objašnjava Svetozar Vujačić.

- Kazna ne može biti manja od zbira pojedinčanih kazni za sva dela. Ukupno, zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina. Kada se uzme u obzir nasilničko ponašanje, ali i prethodni incidenti pre nekoliko meseci, smatram da uslovna kazna ovog puta ne dolazir, kao ni kazna kućnog pritvora - kaže Vujačić. 

ADVOKAT SAOPŠTIO Čeda Jovanović mora u zatvor!

Ataimages

 

 

U slučaju Čedomira Jovanovića nema nikakvih olakšavajućih okolonosti, a naročito ne zato što je političar, smatra sagovornik.

- Otežavajuća okolnost je što je delo ponovljeno, naročito ako sud proceni da postoji mogućnost da se opet ponovi. To što je političar i lider stranke nije olakšavajuća, već po meni otežavajuća okolnost, jer je morao da pazi na ponašanje više zbog svoje pozicije. Pravno gledno, to neće imati nikakvog uticaja, ni pozitivnog, ni negativnog - kaže advokat.

Podsetimo, Jovanović je 2. juna, nešto pre 22 sata, navodno demolirao je lokal brze hrane "Pončo" na Novom Beogradu posle čega je dao izjavu u policiji. Sumnja se da je razbio staklena vrata restorana brze hrane, šutirao nekoliko automobila - među kojima i policijski - i na kraju je posle uviđaja patrolnim džipom interventne jedinice odvezen u policijsku stanicu Novi Beograd, iz koje je ubrzo pušten. Posle privođenja u policiju, domaći mediji su pisali da je Jovanović bio pod dejstvom alkohola.

Prošle godine, lider LDP Čedomir Jovanović napao je Dejana Dubajića, pravnog zastupnika Ambulante za rehabilitaciju Fizio centar na Novom Beogradu, ispred koje se Jovanović već sukobio s vlasnikom te klinike, Žarkom Ivakovićem, koji je tvrdio da je na njega nasrnuo teniskim reketom. Inače, uzrok incidenta je spor oko lokala

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lola

19.06.2021 11:17

Bilo bi krajnje vreme da tog huligana strpate u zatvor!!!