UŽAS U CENTRU PROKUPLJA: Izrešetao bivšu ženu pred prolaznicima, a onda sebi pucao u glavu!
Foto: Printscreen/RTS

 

Zoran Branković (53) iz Prokuplja izrešetao je bivšu nevenčanu suprugu Ivanu R. (44) nasred ulice u samom centru grada, a zatim je pucao sebi u glavu!

Zoran je navodno odlučio da se osveti Ivani, jer je pre nekoliko dana dobio sudsko rešenje o prinudnoj naplati zbog višegodišnjeg neplaćanja alimentacije za njihovu decu, saznaje "Alo!".

 

Stravičan incident dogodio se juče oko 7 sati sati, u samom centru Prokuplja, između zgrada suda i opštine i na samo dvadesetak metara od zgrade policije. Ivana je pukom srećom preživela i u stabilnom je stanju, dok je Zoran posle višesatne borbe lekara preminuo u bolnici. Kako saznajemo, ona je zaposlena u prokupačkoj opštini, a napadnuta je na putu ka poslu.

- Bio je preko puta već petnaestak minuta pre sedam sati. Nervozno je šetao dok Ivana nije naišla. Kada je stigla i izašla iz kola, čini mi se da je pokušao da je zaustavi. Mahao joj je rukom, a kada ga je primetila, ona je ubrzala korak. Nažalost, nije uspela da mu umakne, jer je potrčao za njom i besumučno počeo da puca iz pištolja. Čula su se najmanje tri pucnja jedan za drugim. Kada se Ivana srušila, zastao je i prislonio pištolj sebi na levu stranu glave i opalio. Pao je nedaleko od nje - kaže Prokupčanin B. R. koji se zatekao na mestu zločina.

Držao mrtvu ženu u krevetu

Društvene mreže

 

Zločin u Prokuplju dogodio se samo dan nakon što je Srbiju obišla vest o porodičnoj tragediji u Adorjanu kod Kanjiže.

Tibor Vereš (54) je 8. juna šipkom nasmrt pretukao nevenčanu suprugu Juliju Horvat (58), a zločin je otkriven nedelju dana kasnije zahvaljujući komšijama.

Tibor je leš supruge umotao u ćebe i stavio u krevet, a onda nastavio da živi kao da se ništa nije dogodilo! 

Očevici tvrde da je Branković čak sedeo na klupici i čekao je, a navodno je sa njim neko vreme bio još jedan muškarac. Ekipa Hitne pomoći prevezla je oboje u teškom stanju u prokupačku bolnicu, a zatim su transportovani u Klinički centar u Nišu, gde je Zoran zbog vešustrikih povreda glave i lobanje preminuo oko 10 sati.

Kako saznajemo, Ivanino stanje je stabilno, ali zbog rana od metaka, koje tek treba izvaditi, postoji bojazan od komplikacija.

- Ustreljena žena, pacijentkinja I. R. ima povrede pluća i grudnog koša sa unutrašnjim krvarenjem. Smeštena je u jedinici za reanimaciju, na kiseoniku je, ali je svesna. U toku je dalja dijagnostika - potvrdili su lekari.

Hapšen zbog droge i nasilja

Na mestu pucnjave, pored tela Zorana B. pronađen je i pištolj kojim je počinjen zločin.

- Zoran je ležao u lokvi krvi, a pored njega i pištolj. Zasad nije poznato da li je oružje registrovano na njega. Pre desetak godina je hapšen kao član kriminalne grupe zbog narkotika, tako da je od ranije poznat policiji. Bio je u zatvoru, a prijavljivan je i za nasilje u porodici - navodi izvor blizak istrazi.

Zoran je navodno odlučio da se osveti bivšoj nevenčanoj supruzi zbog sudskog rešenja.

- Njemu je stiglo rešenje o prinudnoj naplati zaostalih alimentacija, oduzimanjem imovine, zbog čega mu je pao mrak na oči. Godinama nije davao ni dinar za decu, niti je godinama bio u kontaktu sa njima. Na ročišta nije dolazio i opstruirao ih. Morala je policija čak i da ga privodi. I tako je radio godinama. Navodno je ranije pretio Ivani i govorio joj da će da je ubije, ali to je posle prestalo. Nisu živeli zajedno 13 godina - navodi jedan od poznanika bivših supružnika.

- Zoran je radio neko vreme kao automehaničar. Bio je jako posesivan i ljubomoran. Zbog povremenog neslaganja i nasilja u porodici Ivana je odučila da sa decom napusti bračnu zajednicu i razvede se od Zorana. On je u više navrata pokušavao da je privoli da se vrati. Pretio joj je kada je bio na slobodi, između dva boravka u zatvoru - tvrdi izvor

Komentari (0)

Loading