DEČAK (8): SPASITE ME OD OČUHA! Poziv mališana digao srpsku policiju na noge
Alo/Vladimir Markovic

 

Maloletnik je poslednji put fizički zlostavljan u utorak oko 16 časova, kada ga je očuh oborio na pod, a potom počeo da ga udara.

- Pošto je dete palo, očuh ga je uhvatio za kragnu i opet ga podigao, posle čega ga je udarao u glavu i telo. Tom prilikom povredio mu je vrat i podlakticu. Da stvar bude još gora, mališanova majka je bila prisutna i nije učinila ništa da spase bespomoćno dete. Štaviše, ona je odlučila da pobegne iz stana s nasilnikom, ostavivši dete samo u sobi da plače - kažu u tužilaštvu.

Kako se dodaje, pretučeni maloletnik sam je pozvao policiju i prijavio nasilje u porodici.

- Pored toga što se njegova majka sumnjiči za nepružanje pomoći, ona će se suočiti i sa kaznom zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnika jer je u maju 2020, kada je ušla u emotivnu vezu sa dečakovim očuhom, napustila stan u kom je živela sa detetom i majkom. Tada je prestala da se stara o mališanu, a njegovo vaspitanje i brigu prepustila je svojoj majci, koja zbog starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta - navodi se u saopštenju.

Negirali krivicu

Osumnjičeni M. M. i dečakova majka M. K. juče su saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U prisustvu branioca oni su negirali da su fizički zlostavljali maloletnika.

- Zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio sudu da osumnjičenim odredi pritvor do 30 dana zbog sumnje da će ometati postupak i uticati na svedoke, ali i zbog mogućnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - kažu u tužilaštvu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading