PRISTAO SAM DA ME "OTMU" Srbin progovorio o ubistvu koje je navodno naručila njegova supruga: Dolazim u Srbiju, strahujem za dete!
Printscreen

Ovo je izjavio srpski biznismen Milovan Roganović (57), koji je prema tvrdnjama ukrajinske policije, u Kijevu izbegao brutalnu likvidaciju. Navodno, zločin su organizovali njegova supruga i njen rođeni brat.

Roganović je rekao da dolazi u Srbiju ali da se plaši za svoje dete.

- Pristao sam da me "otmu", kako bi im pomogao u istrazi. Ista tvrdnja ponovljena mi je i u tužilaštvu u Kijevu, koje je preuzelo slučaj. Uskoro dolazim u Srbiju, a u ovom trenutku ja jedino strahujem za svoje šestogodišnje dete, koje je pod istim krovom sa ovakvim ljudima - rekao je on za "Novosti".

Naveo je da je uveren da će istraga utvrditi tačne činjenice.

- Uveren sam da će srpska i ukrajinska policija ovaj slučaj da rasvetle do kraja i da će oni koji su mi pripremali smrt, zakonski i da odgovaraju za to - poručio je na kraju Roganović.

Zločin sprečen u zadnji čas

Inače, prema tvrdnjama ukrajinskih medija i portala, koji prenose izjave policijskih zvaničnika, zločin je sprečen u poslednji čas i to zahvaljujući prikrivenom isledniku. Reč je o policajcu koji je infiltriran u jednu ukrajinsku kriminalnu grupu, od koje je traženo da organizuju smrt srpskog biznismena.

- Taj prikriveni islednik je obavestio kolege da se sprema zločin - navodi sagovornik upoznat sa slučajem. - U međuvremenu, pripadnici kriminalne grupe su angažovali plaćenog ubicu i kao avans mu dali 10.000 evra. Ukrajinski istražitelji su tada, u dogovoru sa tužiocem, odlučili da lažiraju otmicu Roganovića i da "glume" mafijaše koji će da ga ubiju.

Fingirano kidnapovanje odigralo se u večernjim satima 7. juna ove godine. Medijima i portalima snimak "otmice" prosleđen je tri dana kasnije, i zatražena je navodna pomoć da se ovaj čin rasvetli. Za to vreme, prema tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika, "kidnaperi" su održavali kontakt sa naručiocima ubistva, kako bi ih identifikovali i razotkrili do kraja.

Kada su istražitelji procenili da je prikupljeno dovoljno dokaza obavestili su javnost o tajnoj operaciji koja je trajala desetak dana. Roganović, koji je pristao na predlog policije da ga "kidnapuju", kako bi došli do materijalnih tragova, ponovo je bio "slobodan".

Ukrajinci su objavili i da bi kriminalna grupa, koja je trebala da ubije Roganovića, bila plaćena stanom u Moskvi, vlasništvo porodice njegove supruge, vrednim oko dva miliona evra. Ukrajinski zvaničnici najavili su da će zatražiti pomoć od srpske policije kako bi ovaj slučaj rasvetlili do kraja.

Nisam pripremala zločin

U javnosti se pojavila Jelena Sokić Roganović, koja je demantovala napise medija i negirala da ima bilo kakve veze sa pokušajem ubistva njenog muža.

Ona je u jutarnjem programu Hepi televizije ispričala da je u toku brakorazvodna parnica. Istakla je da nikada nije bila u Ukrajini, iako je proputovala ceo svet. Roganovićeva supruga je iznela i detalje borbe oko starateljstva nad detetom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading