OSVANUO SNIMAK KIDNAPOVANJA SRPSKOG BIZNISMENA U UKRAJNI: Otmičari izašli iz auta dok je on stajao na ulici! Nije uspeo da se otrgne
Printscreen

 

Na snimku sa sigurnosnih kamera jasno se može videti kako je izgledala otmica. Naime, dok je navodno Milovan stajao na ulici i pričao telefonom, iz  automobila izletela su prvo 2 nepoznata lica, a zatim još jedno i na silu ga ugurali u automobil.

Biznismen se opirao, međutim nije uspeo da se otrgne od otmičara.

Sumnja se da su otmicu i pokušaj ubistva organizovali supruga i šurak žrtve. Milovan R, koji posluje u Ukrajini, navodno je želeo da se razvede od supruge i da je razbaštini što je ona saznala pa je, zajedno sa bratom, osmislila kako da se reši supruga pre nego što on nju ostavi.

Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza.

- Prvo smo našli organizatora, koji je inače državljanin Ukrajine koji je privremeno živeo u inostranstvu. Upravo je on tražio ljude koji će kidnapovati biznismena. Кasnije su identifikovani nalogodavci kao i motivi. Planirali su da ga kidnapuju i prisile da potpiše neophodne dokumente, a zatim ubiju - navodi se u policiji.

Za likvidacijumuža, žena Milovana R. ponudila je stan u Moskvi vredan 2 miliona dolara.

- Početkom juna, nakon što se saznalo da je naručena likvidacija, pripadnici ukrajinske policije izveli su specijalnu operaciju i simulirali otmicu žrtve na teritoriji Kijeva, kako bi prevarili naručioce ubistva, koji su u to vreme bili u Srbiji - naveo je izvor iz istrage.

(Kurir.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading