Uhapšeni mladić nije kriv za Aleksinu smrt: Njemu savetovali da ne zove advokate, a od odraslih niko nije pozvan da svedoči
Privatna arhiva

Svedoci kobne tuče na rođendanskoj proslavi u restoranu "Oaza" u Aleksincu posle koje je Aleksa Stojmenović (26) pao bez svesti i posle nekoliko sati umro, izjavili su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu da O. P. (18), koji se sumnjiči za nanošenje kobnog udarca, nije tukao mladića!

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Nišu treba da pregleda snimke iz restorana na kojima su uočeni detalji koji će biti ključni za rasplet događaja. Otac slavljenice izjavio je da nije video O. P. među mladićima koji su se tukli.

- Kada sam video Aleksu da leži, D. M. je bio iznad njega takoreći četvoronoške. Opkoračio ga je kolenima i Aleksa mu je bio između ruku. Hteo je da ga zaštiti od gužve, jer je oko njega bila opšta tuča - izjavio je otac slavljenice.

Prema rečima našeg izvora, od 11 pozvanih svedoka, samo su domaćin slavlja i njegov rođak (39) odrasli, a ostali su deca od 18 do 21 godine.

- Čudno je da je slučaj sa smrtnim ishodom baziran na iskazima dece. Nisu pozvani odrasli koji su sve gledali, razdvajali učesnike, pa čak i učestvovali u masovnoj tuči. Ocu O. P. su u policiji čak rekli "da je njegovo dete sve priznalo" i savetovali mu "da džabe ne plaća advokate", iako rasplet tek predstoji. Postavlja se pitanje zašto odrasli nisu pozvani da svedoče, da li ima opstrukcije istrage i zbog koga? Kako to da nijedna prijava nije podneta protiv odraslih učesnika tuče? – ističe naš izvor. 

Komentari (0)

Loading