CEO KRAGUJEVAC TUGUJE ZA JOVANOM: Devojka se utopila naočigled svoje simpatije koji nije mogao da je spasi
Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

 

Jovana je bila volonter u nevladinoj organizaciji „Posle kiše“ koju je osnovao bivši osuđenik Dušan Mirić i pomagala im u resocijalizaciji bivših zatvorenika. Oni su se oprostili od nje na svojoj Fejsbuk stranici i istakli da je uvek bila spremna da pomogne drugima, kao i da je bila izuzetno odgovorna.  

- Veliko poštovanje za ovu devojčicu. Bila je naš volonter i uvek je bila spremna da doprinese bezbednosti našeg grada. Počivaj u miru, dobro dete. Mi ćemo uvek da te pamtimo. Videli smo te pre nekoliko dana, srce nam plače, suze nam idu. Bila si naš ponos i ponos grada Kragujevca - napisali su članovi udruženja.

Jovana je uzela nekoliko dana slobodno i na Đurđevdan otišla na Gružansko jezero sa nekoliko prijatelja. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje, na kojoj je bio i Nikola prema kojem je gajila simpatije. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Nikola se svom snagom trudio da je spase, zbog čega se nagutao vode i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Dušan Mirić ističe da je Jovana u protekla tri meseca radila na punktu za vakcinaciju, kada je bila najveća gužva.

 - Bila je fantastičan volonter. Doktori iz bolnice su bili oduševljeni njenim zalaganjem i predlagali su nam da je zaposle u bolnici čim završi školu, ali je nesreća, nažalost, bila brža... Ne mogu da verujem da smo je izgubili, celu noć sam plakao posle vesti da je nastradala - navodi Mirić, skrhan bolom.  

Brat Jovanine najbolje drugarice Valentine L. (20), koja je bila na Gružanskom jezeru u trenutku tragedije, kaže da su se njih dve prevrnule zajedno sa Nikolom, dok su sedeli na dasci.

 - Valentina i Nikola nisu imali pojma da Jovana ne zna da pliva! Nikola joj je bio simpatija. Pokušao je da je izvuče, ali se toliko nagutao vode da je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Jovana mi je bila kao sestra. Dolazila je kod nas, jela sa nama i spavala kod nas. Mojim roditeljima je bila kao druga ćerka... Svi smo u šoku, moja sestra nije u stanju da govori o tragediji - rekao je Svetozar za Alo!.

Jovanina drugarica Olja kaže da su nekoliko meseci radile zajedno na punktu za vakcinaciju.

 - Uvek je bila spremna da pomogne drugima. Mogla sam da je zovem u pola noći, ako mi nešto zatreba. Zauvek ću je pamtiti kao pravu drugaricu - kaže Olja.

Datum sahrane će biti zakazan naknadno jer porodica čeka nalaz obdukcije.  Kliknite za više vesti

Komentari (1)

Loading
Eth@n Hunt

10.05.2021 08:24

Neplivač, bez pojasa za plivanje? Velika greška!