Nesrećnu staricu tukao pesnicama, čekićem i isksapio nožem sa 36 uboda: Muškarcu preti kazna od 40 godina zatvora!
Rina

Grahovac je zločin izvršio u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine u stanu Tatarovske na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu tako što je nesrećnu staricu tukao pesnicama, čekićem i isksapio nožem sa 36 uboda. Potom, uzeo joj je 760 evra i prvim autobusom pobegao za Bograd gde ga je niška policija pronašla i uhapsila posle nekoliko dana pošto ga je otkrila na zaštitnim kamerama u zgradi. Grahovac je, naime, tu stanovao kao student i dobro je poznavao staricu što mu je i omogućilo da mu otključa vrata i pusti ga u stan.

UŽAS

Prema nalazu sudskog veštaka Grahovac je usmrtio Tatarovsku ubodom nožem u grudi. Pre toga on ju je najmanje 15 minuta tukao pesnicom i čekićem pa kasapio nožem što znači da je žrtva sve vreme trpela užasne muke od svirepog ubice.

Na današnjem ročištu tužilac Andija Igić je zatražio maksimalnu kaznu od 40 godina robije za Grahovca.

- Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora koliko je u trenutku izvršenja krivičnog dela 31. avgusta 2019. godine bila propisana za to delo. Smatrajući da za Grahovca ne postoje nikakve olakšavajuće okolnosti budući da je Jelicu koja je živela sama u stanu ubio na svirep način, a da je jedini motiv za to bilo koristoljublje. Na to ukazuje njegovo ponašanje na dan pre i nakon ubistva kada je sve dobro isplanirao, do detalja. Došao je u Niš gde je studirao jer je poznavao jelicu, znao njene navike i poneo sa sobom čekić i nož. Znao je kako da se predstavi da mu ona otvori vrata i sa više od 36 uboda je usmrtio. Sve je to trajalo najmanje 15 minuta, a teške patnje koje je pretrpela i broj povreda i intenzitet patnje koje je pretrpela ukazuju na njegovu svirepost. Sve je uradio stručno. Više puta iz njenog stana je izlazio i ulazio, uklanjao dokaze, presvlačio se, a zatim kupio kartu i krenuo za Beograd u iznajmljeni stan što je takođe unapred pripremio. Ona ga je iz sažaljenja pustila u stan jer ga je poznavala - istakao je u završnoj reči tužilac Igić.

Grahovac je posle incidenta u niškoj Palati pravde od 12. februara, kada je pokušao da skoči sa prozora upućen u Beograd u zatvorsku bolnicu na psihijatrijski pregled. Nalaz
stručnjaka je katastrofalan po njega jer su utvrdili da ima tragova samopovređivanja, ali da nije imao nameru da se ubije već samo da privuče pažnju.

- Pretili su mi komandiri zatvorske bolnice zato sam morao da dam takav iskaz. Rekli su mi da će me vezati i pustiti kod ludaka - rekao je Grahovac, ali nije mogao da kaže koji komandir mu je to pretio.

Izricanje presude očekuje se na sledećem ročištu zakazanom za 2. april. 

SMRTNA KAZNA

Grahovac je kao vešt manipulator pokušao na sve načine da sebi umanji kaznu.

- Zahtevom za kaznom od 40 godina vi ste me osudili na smrt - obratio se Grahovac tužiocu i dodao da je on ustvari žrtva svog života pošto ima HIV i na taj način nikada živ neće izaći iz zatvora gde će sigurno i umerti zbog tako duge kazne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading