Kriptovalute
shutterstock
Kriptovalute

shutterstock

Kriptovalute, Foto: shutterstock

Tržište kriptovaluta je u nedelju imalo manji promet za 5 milijardi dolara, a većina glavnih kriptovaluta, uključujući bitkoin, opalo je za jedan do dva procenta, mada nije pokazala nestabilnost. Bitkoin i ethereum su nadmašili top 10 kriptovaluta sa blagim gubitkom od 0,8 odsto, dok su "Ripple", "Bitcoin Cash", EOS i "Cardano" doživeli gubitak od oko 2,5 odsto.

Prekjuče je cena bitkoina pala ispod 6.390 dolara, kratko čak i na 6.380 dolara, pre nego što se povukla na 6.500 dolara, što je minimalna vrednost da bi se rudarenje ove kriptovalute bilo isplativo.

„Bithumb“, najveća menjačnica kriptovaluta u Južnoj Koreji, možda doživljava napad hakera, mada glasine nisu potvrđene, iako lokalni izveštaji pokazuju da „Bithumb“ jeste doživeo pokušaj hakovanja. Da li će pokušaj biti uspešan ili ne, biće objavljeni u bliskoj budućnosti, kako je objavio „BlockchainROK“. Ako je „Bithumb“ stvarno doživeo pokušaj hakovanja, ali je sve prošlo bez gubitka korisničkih sredstava, male su šanse da će slučaj imati bilo kakvog uticaja na tržište kriptovaluta u Južnoj Koreji, ali i globalno.

Juče je vrednost bitkoina na otvaranju iznosila 6.595,7 dolara, dok je današnja vrednost na otvaranju iznosi 6.526,1 dolara, a trenutno sada vredi 6769,9 dolara.

Vrednost ethereuma nije prešla iznad 510 dolara i u zoni opadanja je, ali i pod velikim pritiskom dolara, pa je u opasnosti da izgubi dobitak, pošto je pao ispod nivoa od 510 dolara. Ako se ne krene u rast, cena može da, u kratkoročnom periodu, padne na 475 dolara.

Zbog nestabilnosti i tendencije pada ethereuma, trgovci ne bi trebalo još uvek da donose nikakve dugoročne odluke, piše Smartareum.

Juče je vrednost ethereuma na otvaranju bila 505,78 dolara, a danas na otvaranju 499,20 dolara, ali se već oko 09:30 popeo na 519,06 dolara. Trenutno ethereum vredi 530,0 dolara.