Ilon Mask
Tanjug / AP
Ilon Mask

Tanjug / AP

Ilon Mask, Foto: Tanjug / AP

Elon Musk je poznat kao jako pričljiv milioner koji se ne usteže od trolanja i čestog korištenja Twittera. Kao takav je, očekivano, dosta česta meta nezadovoljnih kupaca Teslinih automobila, kao i brojnih trolova koji ga svakodnevno nastoje isprovocirati. Uz navodno prošlogodišnje gašenje Teslinog sektora za odnose s javnošću, kompanija traži nove načine kako 'zaštititi' svog harizmatičnog šefa.

Odgovor je, sudeći prema oglasu za posao objavljenom na Teslinoj stranici - 'energy customer support specialist' ili, sudeći prema opisu posla - osoba koja će umesto Muska odgovarati hrpi trolova, prenosi Daily Mail.

Tesla Energy Support Specialisti rešavaće različite potrošačke probleme te u isto vreme pružati premijsku korisničku podršku' piše u oglasu. 'Uloga specijalista biće rešavanje, odnosno odgovaranje na prigovore kroz odgovarajuće kanale te odgovaranje na eskalirane situacije na društvenim mrežama usmerene direktoru - koristeći kritičko razmišljanje'.

Kvalifikacije i zahtevi uključuju iskustvo rada u centru za pozive, mogućnost razmišljanja izvan kutije i stav timskog igrača. Iznos plate, doduše, nije objavljen.

Pričljiv direktor

Musk je, podsetimo, vrlo aktivan na Twitteru, dok je sama Tesla naširoko poznata kao kompanija sa jako lošom tehničkom podrškom, što rezultira prigovorima na tehničke kvarove usmerene direktno prema njemu. S obzirom da je kompanija navodno prošle godine ugasila odeljenje za odnose s javnoću, izvesno je da traže nekoga ko će 'ublažiti' takve napade na Muska.

Posao je moguće raditi od kuće, a radi se 8 sati dnevno. Ovo nije nimalo čudno s obzirom da Musk trenutno ima 42.6 miliona pratitelja na Twitteru i deli bar jedan tvit dnevno u kojem priča o SpaceX-u, novim tehnologijama u Tesli, šalje memove ili se prepire sa neistomišljenicima.

Bonus video

SLAVICA ĆUKTERAŠ EKSKLUZIVNO ZA ALO!

Naša preporuka