IMAMO NOVOG SUPERHEROJA! Robot-hemičar dolazi i SPASAVA SVET!

Sjajne vesti!

Robot R2D2
Robot R2D2, Foto: Profimedia

Obični naučnici mogu da otkriju tek ograničen broj novih hemijskih reakcija, pa je, osim kada su u pitanju srećne slučajnosti, potrebno po nekoliko godina da se dođe do novih lekova koji bi mogli da spase na hiljade života.

Upravo zbog činjenice da je ljudima potrebno mnogo više vremena u istraživanjima i otkrivanju novih lekova, univerzitet u Glazgovu je odlučio da teži deo posla prepusti robotima. Zato je tim stručnjaka razvio robota-hemičara koji koristi mašinsko učenje kako bi brže došao do rezultata, te novih hemijskih reakcija i molekula.

SVE NAS MUČI OVAJ PROBLEM, A IMA LI REŠENJA? Gorila staklo 6 za mobilni, izdržava i 15 padova sa metar

Naime, robot na taj način predviđa rezultate hemijskih reakcija, a na osnovu prethodnih naučnih iskustava. U testu sa 1.000 mogućih reakcija između 18 supstanci, robot je morao da prouči tek stotinu, a da bi predvideo i ostale reakcije sa tačnošću od 80 odsto.

NESREĆA U BEČIĆIMA UZDRMALA REGION Albanci nisu dozvoli da bude sahranjen na KiM, pa spustili loptu, a evo GDE SE SADA NALAZI TELO POGINULOG MILOŠA

Stručnjaci sa univerziteta su objavili da su otkrili četiri nove reakcije samo tokom ovog testa, a smatra se da do jedne od njih ne bi došli u narednih nekoliko godina. Pretpostavlja se da će ovaj robot u budućnosti dramatično ubrzati brojna istraživanja, što će naučnicima ostaviti više vremena da se bave dobijenim rezultatima, te mogućim primenama. Tako bi ovaj robot mogao da dovede do kreiranja novih lekova, ali i izdržljivijih baterija, te otpornijih materijala.

VEOMA OZBILJNA STVAR, MOŽE VAM SPASITI ŽIVOT! KREME ZA SUNČANJE vam ništa neće značiti, ako ne znate OVO o njima!

Ipak, budućnost ne mora biti crna, kao u apokaliptičnim predviđanjima, roboti i veštačka inteligencija su kreirani da bi čovečanstvu pomogli, ubrzali razvoj i olakšali život, a ne da bi nas uništili.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

Najnovije - Alo.rs