Materijal koji menja boje
screenshot youtube
Materijal koji menja boje

screenshot youtube

Materijal koji menja boje, Foto: screenshot youtube

Zamislite haljinu, pantalone, letnju obuću, torbu ili ranac koji odgovaraju svakom vašem raspoloženju, situaciji, vremenu spoljnim klimatskim uslovima. Upravo to omogućava materijal koji može da menja boje u trenutku, a zahvaljujući električnoj struji. Većina do sada stvorenih materijala ovog tipa koristi tehniku LED svetala, ali sada to nije slučaj pošto se struja dobija specijalnim baterijama.

U skladu sa današnim ubrzanim razvojem i primenom novih tehnologija, korisnici boje i šare mogu da menjaju preko prilagođene aplikacije za mobilni telefon, a trenutni prototipi uključuju samo delove materijala koji mogu da menjaju boje.

 Zato za sada, možete dobiti pruge umesto jednobojne tkanine, ali tvorci ovog načina proizvodnje, ubrzano rade da bi što pre obezbedili promenu boje i šara na kompletnim tkaninama. Tako će kupci uskoro moći da izgled svoje odevne kombinacije menjaju preko aplikacije na pametnom telefonu, te postanu kameleoni u bilo koje doba dana ili noći. Zato, kada se nađe u prodaji, primena ovog materijala će biti raznolika. Zamislite samo da ujutro na posao odemo u prikladnoj garderobi, a ako nastavljamo u provod posle, možemo imati odgovarajući večernji autfit. Ili izađemo napolje kada je sunce iza oblaka, i nosimo tamniju garderobu, a kada počne a sija, prebacimo se u svetle boje...

A koliko ćemo uštedeti na odeći, obući, akcesoaru! Pa samo izaberete model koji najbolje stoji, torbu oblika koji najviše odgovara ili obuću koja nam je najudobnija, i menjate boje i dezene, a kako zavisi samo od mašte.