Zaštitna folija za mobilni telefon
Shutterstock
Zaštitna folija za mobilni telefon

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pre lepljenja

Prvo se upoznajte sa tim šta brojevi 1 i 2 na foliji znače. Broj 1 je folija koja štiti onu strane zaštitne folije koja se lepi na ekran telefona. Samim tim, neposredno pre lepljenja zaštitne folije potrebno je ukloniti foliju broj 1. Uklonite je postepeno, a ne odjednom.

Tek kada isterate sve mehuriće i završite ceo posao, onda možete skinuti foliju broj 2. Vodite računa da tada slučajno ne odlepite zaštitnu foliju za ekran telefona. Dakle, polako počnite sa uklanjanjem folije broj 2 i onda prstom pritisnite zaštitnu foliju kako se ne bi odlepila.

Folija broj 2 je tu kako se zaštitna folija za ekran ne bi oštetila prilikom isterivanja mehurića, odnosno trenja plastične kartice.

Kako pravilno zalepiti?

Prvo dobro očistite ekran telefona jer ako se nađe neka čestica prašine prilikom lepljenja folije, imaćete mehuriće koje nije moguće isterati.

Sa lepljenjem folije krenite od vrha telefona vodeći se otvorima koje folija ima i naravno vodeći se bokovima telefona. Ukoliko se slučajno desi da na kraju folija bude krivo zalepljena, slobodno je lagano odlepite i pokušajte da centrirate foliju dijagonalno. To možete uraditi tako što ćete ćošak folije zalepiti na ćošak telefona, a zatim dijagonalno primenjivati pritisak preko folije dok drugi ćošak takođe usklađujete sa telefonom.

U slučaju mehurića pomoći će plastična kartica. Samo pritisnite preko mehurića ka krajevima folije.