gugl
Shutterstock
gugl

Shutterstock

gugl, Foto: Shutterstock

Gugl godinama ulaže u razvoj novih tehnologija sa promenljivim uspehom. Iako se možda činilo da su odustali od daljih izleta u naprednu tehnologiju, to nije baš sasvim tačno.

Radi se o pametnim tetovažama koje su privremene i mogu se naneti na prste ili delove ruku koje inače koristimo za kucanje na tastaturi ili pomeranje miša. Zahvaljujući minijaturnim senzorima koji se nalaze u tetovaži, program prepoznaje različite pokrete. Tako je dovoljno saviti prst ili stisnuti šaku kako bi ste pomerali kursor po ekranu.

Ovakve tetovaže omogućile bi i osobama koje se teže kreću da minimalnim pokretima ruke ili prsta, upravljaju sadržajem na ekranu, ali i olakšale korištenje mobilnih uređaja.

Zamislite samo da možete otkucati e-mail na pametnom telefonu ili čak pametnom satu, jednostavnim pomeranjem prsta, bez dodira samog ekrana uređaja.

Treba ipak napomenuti kako je ovaj projekat još uvek u ranoj fazi laboratorijskih testiranja i istraživanja te je pitanje hoće li ikad ugledati svetlo dana . Ostaje nam da čekamo.

Pročitajte još: