SRBI SE PRIKLJUČILI NA KABL! Objavljeni podaci, evo koliko ljudi ima internet i kompjuter!

Ove godine se povećao broj domaćinstava u Srbiji koja imaju računar i internet priključak, tako da je 74,3 odsto njih, ili 1,2 odsto vise nego lane, imalo kompjuter, dok je procenat onih sa internet priključkom u odnosu na prošlu godinu povećan za 0,9 odsto i iznosi 81 odsto, pokazuju rezultati istraživanja Republičkog zavoda za statistiku.

Kompjuter, računar, windows
Kompjuter, računar, windows, Foto: Shutterstock

Godišnje istraživanje o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija, sprovedeno u martu na uzorku od 2.800 domaćinstava takođe je pokazalo, da je u poslednja tri meseca pre ispitivanja, kompjuter koristilo 72,4 odsto ispitanika, odnosno 0,5 odsto više nego godinu dana ranije.

Da li se dobro snalazite na računaru?

Ukupan broj glasova: 166

  • Da: 72% (119)
  • Ne: 28% (47)

Kada jer reč o internet konekciji, 90,5 odsto korisnika interneta ima fiksnu širokopojasnu konekciju a mobilnu 71,9 odsto.

Skoro svako domaćinstvo, preciznije njih 98,3 odsto ima televizor, a 94,1 odsto mobilni telefon.

Tek malo više od polovine domaćinstava ili 52,3 odsto poseduje laptop, što predstavlja povećanje u odnosu na 2019. godinu za 3,3 odsto.

Istraživanje je rađeno i među preduzećima, na uzorku od 1 571 preduzeća, a pokazalo je da za potrebe poslovanja, internet koristi 100 odsto preduzeća, dok veb-sajt poseduje njih 84,4 odsto.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi