Mladi, kafić, mobilni telefon
Alo!/ Rajko Ristić
Mladi, kafić, mobilni telefon

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Informacija da su 24 mobilne aplikacije zaražene virusom skinute više od 470.000 puta, zabrinulo je mnoge, posebno zbog podatka da virus ostaje u uređaju iako se aplikacija skine, pa su tako lični podaci direktno izloženi zloupotrebi i raznim prevarama.

Pročitajte još:

NEŠTO JE TU ČUDNO?! Pogledajte prvi crtani film u istoriji čovečanstva, jedan detalj će vas iznenaditi (VIDEO)

AMERIKANCI IMAJU DOKAZE U mornarici nikako ne smeju da izgovore jednu reč! Ona je zabranjena, jer se plaše da ih ne prizovu! (VIDEO)

Razne ponude mame nas na društvenim mrežama na našim pametnim telefonima. Ako kliknemo i još platimo aplikacije, razbibriga može i te kako skupo da nas košta. Koji to virus skida novac sa naših tekućih računa, i kako da se zaštitimo da ne bismo potencijalno postali žrtva, govorio je dr Srđan Blagojević, predsednik Udruženja sudskih IT veštaka gostujuću u jutarnjem programu televizije Prva.

- Svaki put kada instaliramo neku aplikaciju mi dobijemo pitanje da li želimo da ta aplikacija pristupi našim medijima, fotografijama, kontaktima - rekao je Blagojević.

Mobilni telefon

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U zavisnosti od toga kakva je ta apllikacija moramo da budemo veoma oprezni kada dajemo ova prava, jer u suprotnom to može skupo da nas košta, ističe Blagojević.

- Ne instalirajte aplikacije za koje nemate informacije kakve su, ko ih je napravio i koja im je funckija da ne biste postali potencijalna žrtva zloupotrebe - naglašava Blagojević.

Do 2030. godine 95 posto kriminala preseliće se u sferu infomarcione tehnologije, pa će ovakvog kriminala biti sve više jer se novac sve manje koristi u odnosu na platne kartice.

Kad je pogledala fotografiju, umalo se onesvestila od straha! "Ćerka i ja nismo mogle da spavamo..." (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 17:36 Iako je uverena, da u trenutku kad je fotografisala svoju porodicu, na tom mestu nije bilo nikog drugog, na fotografijama je iza sina ugledala lice još jednog deteta.

Ako niste sigurni da je neka od aplikacija koju imate instaliranu u telefonu zaražena virusom, proverite spisak zaraženih aplikacija na internetu i odmah ih deinstalirajte i izbrišite iz telefona.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!