Google Assistant
screenshot youtube
Google Assistant

screenshot youtube

Google Assistant, Foto: screenshot youtube

Gugl je prekjuče pokazao neverovatnu i zastrašujuću novu funkciju za „Google Assistent“-a na svojoj konferenciji. 

Pomoćnik koji je baziran na veštačkoj inteligenciji, uskoro će moći da pozove umesto vas i da rezerviše termin u salonu ili da rezerviše sto u restoranu u kom ne možete rezervisati "online".

A ako nemate vremena da pozovete saradnika ili poslovnog partnera i zakažete sastanak, "Google Duplex" to sa zadovoljstvom čini za vas.

Za sada ovo je samo demo, ali kompanija planira da počne sa testiranjem ove funkcije koju je nazvao „Duplex“ na leto. U demo verziji, Gugl je pokazao kako možete reći pomoćniku da želite da zakažete termin kod frizera. Pomoćnik može onda da pozove umesto vas, razgovara sa bilo kim ko se javi i podnese zahtev.

U ovoj demonstraciji, pomoćnik je uspeo da reši čak i komplikovane razgovore, dodajući male pauze i nesavršenosti koji čine glas prirodnim. Jedan demo je bio unapred snimljen sa frizerom, dok je rezervacija termina u restoranu izvedena uživo i protekla je neverovatno dobro.

Ono što je neverovatno je da je pomoćnik na demonstraciji zvučao sasvim ljudski, dodajući male pauze u svoj govor. Nadamo se da će radnici u restoranu imati neku indikaciju koja će glasom pozivati pomoćnika, u suprotnom moglo bi da bude zabavno, ako na početku funkcija bude imala nekih bagova.

Uvek postoji šansa da Gugl malo pokvari ovaj demo, pa ćemo morati da sačekamo da vidimo kako će Asistent zvučati kada bude pušten u javnost i kada se nađe u kompleksnijim situacijama.