Mobilni telefon, punjnje, baterija
Profimedia
Mobilni telefon, punjnje, baterija

Profimedia

Mobilni telefon, punjnje, baterija, Foto: Profimedia

Živimo u dobu kada je moderna tehnologija nezaobilazan deo ne samo naše svakodnevice, već skoro svakog minuta našeg vremena - skoro da ne možemo da zamislimo kako bi izgledalo kada bi nas neko nekim slučajem odvojio na duže vreme od naših pametnih telefona, tableta, kompjutera. Kako ne biste iskusili ništa slično tom scenariju i da ne biste proživljavali sve one situacije kada se baterija vašeg telefona isprazni, saznajte u nastavku koja 4 trika će pomoći da vam baterija na telefonu traje duplo duže.

PROČITAJTE JOŠ:

IZ SITIJA U BAJERN MINHEN Veliki transfer leta 2019. godine - Gvardiola gubi veliku uzdanicu, Nemci dobijaju OGROMNO POJAČANJE za pohod na LŠ

DOBIO ZABRANU IZLASKA IZ ZEMLJE Legendarni fudbaler Ronaldinjo posetio Srbiju, pa mu ODUZET PASOŠ! Optužen za kriminal

DOZET PORUČIO NIKOLI JOKIĆU DA OBUČE DRES "ORLOVA" Biće ti žao ako ne odeš na SP!

1. Ne držite bateriju na punjaču i kada je puna - Prvo pravilo kog treba da se pridržavate jeste da ne držite telefon na punjaču nakon što se već napunio 100 %. Iako ovo zvuči logično, mnogima se dešava da im mobilni bude na punjaču npr. tokom cele noći, što je svakako mnogo više od vremena koje je realno potrebno za punjenje baterije. Definitivno treba da povedete računa da vam se ovo ubuduće ne dešava, jer je to dosta štetno za bateriju vašeg mobilnog telefona.

Insatgram, društvene mreže, profil, telefon,

Profimedia

Insatgram, društvene mreže, profil, telefon,, Foto: Profimedia

2. Nemojte puniti bateriju do kraja - Iako su mnogi suprotnog uverenja, ni ne preporučuje se da mobilni napunite do kraja. Mnogo je bolje da ga ostavite na oko 70 %, ili da jednostavno kad god imate priliku stavljate telefon na punjač na ne više od 15-20 minuta.

3. Ne čekajte da se baterija potpuno isprazni - Ovo pravilo se nadovezuje na prethodno - nikad ne treba da čekate da se baterija skroz isprazni, to izrazito slabi njene kapacitete. Na primer, ako igrate igrice ili ste na internetu duže vremena, locirajte se blizu utičnice i stavite svoj mobilni na punjač.

"PRVI PUT ČUJEM ZA OVO!" Novak saznao da su jeftinije karte za njegov meč nego za Federerov! IZNENADIO SE I POTPUNO ZBUNIO

4. Sprečite pregrevanje baterije - Još jedna svar koja izrazito šteti bateriji mobilnog jeste pregrevanje. Ako primetite da je vaš telefon i nakon punjenja topao, skinite ga ranije sa punjača, i obavezno punite ga bez maske na njemu, koja dodatno podiže temperaturu. Takođe, kada je napolju vruće, povedite računa da vaš telefon nikada nije direktno na suncu.

Sada kada primenite ove savete, moći ćete konačno da se pouzdate u bateriju svog mobilnog telefona.