veb kamera
Shutterstock
veb kamera

Shutterstock

veb kamera, Foto: Shutterstock

Ne samo da vam omogućavaju vizuelni kontakt s osobom s kojom komunicirate, već i da ostvarite i audio-poziv sa željenom osobom. Veb-kamera takođe vam može poslužiti za praćenje situacije u kući kada niste tu.

1) Instalirajte veb-kamericu, tako što ćete uključiti USB kabl u port i uključiti kompjuter. Operativni sistem će prepoznati kameru i pitati vas da li da instalira drajver koji bi trebalo da ste dobili uz kameru s instalacionim diskom. Ubacite disk u čitač i kliknite „Yes“ nakon što vas softver upita da li da instalira drajver. Na taj način ćete takođe instalirati i softver kamere.

2) Podesite opcije kamere korišćenjem dobijenog softvera. Na ovaj način možete podešavati spiker, mikrofon ili rezoluciju kamere. Podesite fokus korišćenjem prstena koji se nalazi oko sočiva kamere. Softver koji dolazi uz kameru trebalo bi da vam omogući slikanje slika, kao i video-zapis. Takođe, trebalo bi da ima podršku za audio-zapis.

3) Pričajte u mikrofon koji je ugrađen u kameru ili koristite slušalice s mikrofonom.

4) Pozovite prijatelja preko Skajpa, Fejsbuka ili Aj-Si-Kjua. Sve ove mogućnosti dolaze u paketu sa softverom i omogućavaju vam da pričate i delite video-zapis s osobom koja je sa druge strane žice.