headphones1
shutterstock
headphones1

shutterstock

Foto: shutterstock

Slušalice predstavljaju neizostavan proizvod za svakog zaljubljenika u muziku. Dve glavne grupacije su bubice i standardne slušalice. Prvi tip ide u uho u vidu dva mala zvučnika, dok kod drugog govorimo o prepoznatljivom rajfu, koji se stavlja na glavu i nosi dva veća zvučnika.

Bubice se uglavnom povezuju s mobilnim telefonima, a standardne slušalice s ostalim medijima. Generalno pravilo je da standardne slušalice pružaju bolji zvuk od bubica, omogućavaju precizniju i širu reprodukciju tonova, a posebno su bolje u domenu basa.

slušalice

shutterstock

 Foto: shutterstock

Komfor

Komfor je izuzetno bitan kod slušalica - na kraju krajeva, nosite ih na glavi.
Bubice su dugo bile sinonim za slušalice za mobilne telefone i još drže primat na tom polju, mada se koriste i za kompjutere.
Mnogo su manje, prenosivije i manje opterećujuće za korisnika. Kada poželite da ih skinete, možete ih bukvalno strpati u džep ili torbu. Sa druge strane, svedoci smo rastućoj popularnosti klasičnih slušalica na ulicama. Ako se odlučite za ovakvu varijantu, poželjno je da jastučići i rajf budu što udobniji, kako ne bi došlo do zamora posle dugotrajnog nošenja.

Obratite pažnju

Ljudi koji koriste slušalice ne bi trebalo da budu potpuno izolovani od spoljašnjih zvukova. Ako slušate muziku dok idete na posao, želećete da čujete sirenu automobila, huk nadolazećeg tramvaja, osobu koja ukazuje da vam je nešto ispalo iz džepa i slično.