Mobilni telefon
Shutterstock
Mobilni telefon

Shutterstock

Mobilni telefon, Foto: Shutterstock

Aplikacija WhatsApp zvanično je najavila ukidanje bilo kakve podrške za određene uređaje, koja se završava sa poslednjim danom ove godine (31. decembar 2019).

WhatsApp, koji je nedavno u aplikaciji istakao i svoje novo ime, potvrdio je da prestaje podrška za Windows Mobile uređaje.

Ipak, to nije sve!

WhatsApp će prestati da radi i na iPhone i iPad uređajima, koji nisu ažurirani iznad iOS 7 verzije softvera, kao i na Android uređajima sa verzijom softvera Android v2.3.7.

Prema obaveštenju kompanije WhatsApp podrška bilo kog tipa prestaje za uređaje iz 2003. godine naovamo, što se Windows Mobile uređaja tiče, od 2010. godine što se Android Gingerbread uređaja tiče, kao 2013. godine, što se iOS 7 telefona i tableta tiče.

Razlika između Windows Mobile i ostalih uređaja spomenutih u ovom tekstu je u tome što će podrška za Android i iOS biti ukinuta 1. februara sledeće, 2020. godine. Na svim ovim uređajima korisnici više neće biti u prilici da aktiviraju novi nalog, reaktiviraju postojeći ili koriste neke od opcija, za koje će biti ukinuta podrška, a WhatsApp će ih objaviti naknadno, prilikom ukidanja.

Iz aplikacije korisnicima ovih uređaja savetuju ili da ažuriraju svoj softver, ukoliko je to moguće, a nisu ga dosad ažurirali ili da jednostavno nabave noviji Android, iOS ili Windows Phone tj. Windows 10 Mobile uređaj, kako bi nastavili da koriste WhatsApp.