Jutjub
youtube.com
Jutjub

youtube.com

Jutjub, Foto: youtube.com

"Jutjub'' je dodao platformu za proveravanje činjenica, koja će se pojavljivati svaki put kada korisnici pretražuju kontroverzne teme.

Tekstualna polja će se pojavljivati u vrhu rezultata pretraživanja, te će nuditi informacije koje dolaze od pouzdanih partnera, a kako bi se sprečavalo širenje dezinformacija.

Opcija će se prvo pojaviti u Indiji, a na hindi i engleskom jeziku, da bi nakon toga stigla i do korisnika u drugim delovima sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Opcija se neće odnositi na pojedinačne sadržaje, budući da bi za to bilo potrebno mnogo više resursa i ljudske radne snage, već će važiti za grupe kontroverznih tema u okviru kojih se obično dele pogrešne informacije.

Tekstovi koji nude činjenice moraće prvo da prođu niz provera da bi stigli do rezultata pretraživanja, i da bi korisnicima ponudili izvore tačnih informacija u vezi sa temama oko kojih se često spekuliše.

''Jutjub'' je poslednjih godina napravio niz izmena, a kao deo borbe protiv video sadržaja koji šire lažne vesti, te kreatora čije kontroverzne aktivnosti doprinose globalnom neznanju