Playstation
printscreen/youtube
Playstation

printscreen/youtube

Playstation , Foto: printscreen/youtube

 

O Sony konzoli naredne generacije se dosta govorilo prethodnih meseci, a dosta pažnje je bilo usmereno i ka kontroleru, koji će doći zajedno u paketu sa PS5.

Prošle godine je bilo vesti o procurelim patentima, koji su otkrili kako će kontroler izgledati i koliko je sličan aktuelnom Dualshock 4, a onda su procurele i prve slike koje prikazuju izgled kontrolera uživo. Kao što možete da vidite na fotografijama ispod, novi kontroler je dosta sličan trenutnoj generaciji, ali poseduje znatno veći touchpad sa dodatnim tasterima, koji su blago izmešteni u stranu.

Playstation

printscreen

Playstation , Foto: printscreen

 

Slike potvrđuju da se Sony nije fokusirao na neke revolucionarne promene izgleda, već više ka opštem ugođaju igrača tokom igranja, kao što su izdržljivija baterija i haptička podrška za poboljšano “iskustvo u igrama“ (oh, mrzimo tu prokletu floskulu, ali svi, baš svi je koriste), tokom kojeg će se svaki pokret i udarac osetiti i putem kontrolera.

Procurele slike su se pojavile na Reddit mreži, tako da ovo moramo uzeti i sa dozom rezerve dok ne dobijemo zvaničnu najavu konzole u narednim mesecima.

Na fotografijama je moguće videti i kako izgleda PS5 konzola, koja je data kao devkit programerima, koja je već ranije otkrivena. Ovo nije konačan izgled konzole, samo jedan od prototipova, koji služi za testiranje hardvera, softvera i igara.

Dok čekamo da stigne PS5 kontroler, PS4 je dobio DVA nova dugmeta, koja se dodaju naknadno...