Facebook
Printscreen
Facebook

Printscreen

Facebook, Foto: Printscreen

Nakon istrage zbog nepoverenja koja je pokrenuta u američkom Kongresu, i generalno loše reputacije, kompanija Fejsbuk je odlučila da je vreme za rebrendiranje. Krenuli su od loga koji je sada u različitim bojama i sva slova su velika. 

Facebook

Printscreen

Facebook, Foto: Printscreen

Logo bi trebalo, kažu iz Fejsbuka, da poveže sve platforme i mreže koje su u vlasništvu Fejsbuka, i zato je i logo u svim njihovim bojama - plava za Fejsbuk, zelena za WhatsApp i ljubičasta, crvena i narandžasta za Instagram. Nedavna istraživanja su pokazala da 29 odsto Amerikanaca i ne zna da su ove mreže u vlasništvu Fejsbuka i oni to žele da promene.

Pročitajte još:

Međutim, mnogi se pitaju da li je to jedini razlog ili Fejsbuk pokušava da skrene pažnju sa svog lošeg publiciteta koji se vezuju za ovu društvenu mrežu. Kako piše Gardijan u tekstu pod nazivom "Fejsbuk se rebrendirao u FACEBOOK: mogu li velika slova da smanje toksični brend?" ljudi uglavnom kolutaju očima na ovu promenu.

Na slične korake su se odlučili i drugi, pa ovo nije ništa novo. Tako je samo prošlog meseca Yahoo uradio upravo suprotno, smanjio sva slova u svom imenu, kako komentarišu novinari, da bi podsetio svet da uopšte postoje. I AOL je imao sličnu akciju, ali pre 10 godina, nagoveštavajući tako svoj kraj.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!