DANCI U KLIN UEFA U PLOČU Ne stišava se bura oko meča Danska - Finska, ko je koga na šta naterao?
EPA-EFE/Stuart Franklin

Danski igrači su nezadovoljni položajem u koji su stavljeni nakon dramatičnih scena sa Kristijanom Eriksenom tokom otvaranja EP, kada su morali da odluče hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sledećeg jutra.

UEFA je igračima ponudila izbor za nastavak meča u subotu naveče ili ponovno početak u nedelju u podne.

- Dovedeni smo u položaj za koji mislim da nismo trebali mi da odlučujemo. Verovatno je neko iznad nas trebao da kaže da nije vreme za donošenje odluke i da bi možda trebalo pričekati sledeći dan - rekao je golman Kasper Šmajhel.

UEFA je u subotu na objavila da će meč biti nastavljen "nakon zahteva igrača oba tima".

Imali smo dve mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo manje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugde. U ovoj ste situaciji mogli poželeti i treću opciju - rekao je napadač Martin Brajtvajt.

UEFA je odbacila tvrdnje danskih reprezentativaca da su bili pod pritiskom da nastave utakmicu sa Finskom na Evropskom prvenstvu, nakon što je njihov saigrač Kristijan Eriksen kolabirao na terenu.

UEFA je navela da se "prema tom pitanju odnosila s krajnjim poštovanjem prema osetljivoj situaciji i igračima".

Eriksen se u subotu uveče srušio na teren u završnici prvog poluvremena utakmice protiv Finske, pomoć mu je ukazana na terenu, stalo mu je srce, a lekari su ga reanimirali defibrilatorom.

UEFA je navela da je "igračima potrebno 48 sati odmora između dve utakmice, čime su eliminisane druge opcije".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading