IZJAVOM UZDRMAO FUDBALSKI SVET UEFA laže, fudbaleri Danske nisu hteli da nastave utakmicu!
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ

Peter Šmajhel, nekadašnji golman Danske i otac aktuelnog golmana reprezentacije Kaspera, rekao je da fudbaleri te reprezentacije nisu želeli da nastave utakmicu protiv Finske na Evropskom prvenstvu, posle onoga što se dogodilo njihovom saigraču Kristijanu Eriksenu u završnici prvog poluvremena.

Šmajhel je za "Dobro jutro Britanija" naveo da misli da igrači nisu imali izbora.

Na pitanje da li su igrači doneli odluku da se utakmica nastavi kada je Eriksen odveden u bolnicu nakon što mu je stalo srce, Šmajhel je rekao:

- To je zanimljiva debata. Zapravo sam video saopštenje UAFA u kome se navodi da je uvažen zahtev igrača, da su igrači insistirali da nastave, a ja znam da to nije istina. Ili, kako vidite istinu.

Šmajhel je rekao da su danskim reprezentativcima pružene tri mogućnosti.

- Jedna je bila da nastave odmah i završe utakmicu, preostalih 50 minuta. Druga opcija je da igraju u nedelju od 12 podne i da završe 50 minuta, a treća da predaju utakmicu službenim rezultatom 0:3. Pa, zaključite sami. Da li je bila želja igrača da igraju? Da li su imali izbora? Mislim da nisu.

IZJAVOM UZDRMAO FUDBALSKI SVET UEFA laže, fudbaleri Danske nisu hteli da nastave utakmicu!

EPA

 

Peter je zabrinut kako će cela situacija uticati na danske fudbalere.

Teško je reći kakav će biti dugoročni uticaj na igrače iz tog iskustva, za koje znam iz razgovora sa Kasperom, da je bilo traumatično za sve. Veoma je dramatična scena kada neko mora da se spasava defibrilatorom i vraća u život.

Njegov sin rekao je da je odluka da se nastavi utakmica doneta u trenutku, pod uticajem situacije.

- Mislim da bi verovatno bilo mudrije da su se možda promenila pravila ili propisi u izuzetnim okolnostima, da se udahne duboko, a zatim da se sutradan ponovo sastanemo i odlučimo šta dalje - naveo je Kasper Šmajhel.

Lekar danske reprezentacije rekao je da su igrači i stručni štab u subotu uveče išli kod psihologa i da misli da utakmica nije trebalo da bude nastavljena. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading