LEGENDA GRMI! Danac snažno udario na UEFA, njegove reči su odjeknule Evropom
EPA

Nekadašnji danski golman Peter Šmajhel, prvak Evrope iz 1992. godine, bio je veoma ljut na čelnike UEFA posle nemilih scena koje su se desile na "Parkenu" Kristijanu Eriksenu. Legendarni čuvar mreže Mančester Junajteda i otac danskog reprezentativca Kaspera Šmajhela ne može da raume zbog čega je UEFA predložila da se meč igra narednog dana u podne.

- Presmešno je da UEFA izađe sa takvim rešenjem. Nešto užasno se desi i UEFA daje opcije da se igra preostalih 55 minuta ili koliko već ili da se vrate narednog dana u 12. Kakva je to opcija? Vratiš se u hotel koji je blizu i ne možeš da spavaš jer si gledao takvu traumu i to ima naravno veliki uticaj na tebe. Onda u osam ideš na autobus da odigraš ostatak meča. To nije bila opcija već smešna odluka UEFA i mogli su da nađu drugačiji scenario i da budu malo saosećajni a nisu - grmeo je ljutiti Šmajhel.

Osvajač mnogobrojnih trofeja sa "crvenim đavolima" je takođe rekao da nije trebalo razmišljati o rasporedu televizijskih prenosa u ovakvoj situaciji. Takođe dodaje da je rezultat bio potpuno nevažan.

- Očigledno smo odlučili da igrači izlaze samo ako Kristijan bude u redu, a pod u redu znači da je živ i da priča sa drugima. To je bilo veoma veoma teško i ne shvatam odluku. Utakmica je totalno nevažna. Kako možeš da igraš? - zapitao se na kraju Šmajhel.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading