SELEKTOR DANSKE OTVORIO DUŠU POSLE DRAMATIČNIH SCENA Sve detalje je objasnio do tančina
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Selektor Danske Kasper Hjulmand imao je šta da kaže na kraju današnjeg dana.

- Težak dan je za nama. Svi smo opomenuti da bi život trebalo da nam bude na prvom mestu. To je smisao. Život jedino ima značenje ukoliko brinemo o bliskim ljudima, porodici i prijateljima.

Finska je pobedila Dansku 1:0, za koju je Hojbjerg u finišu promašio penal.

Meč u Kopenhagenu neće se pamtiti po golu Pohjanpala, već po borbi za život veziste Intera Kristijana Eriksena.

- Nemam dovoljno reči da opišem kakve reprezentativce ima Danska. Niti mogu da budem ponosniji nego što sam posle scene u kojoj su se držali zajedno. Brinuli su jedan o drugom, dok je njihov drug i prijatelj patio. Ne možete igrati utakmicu pod onakvim emocijama pod kakvim smo mi bili. Uprkos tome, pokušali smo da pobedimo Finsku. Neverovatno je da su fudbaleri smogli snage da istrče ponovo na teren i odigraju skoro 50 minuta.

Po njegovim rečima nikakvog pritiska sa vrha nije bilo da se utakmica nastavi posle vesti iz bolnice da je Kristijan Eriksen u stabilnom stanju.

- UEFA nas nije pritiskala. Pred nama su bile dve opcije: da završimo meč tokom subote ili da ga nastavimo u nedelju, od podne. Opredelili smo se da to budem odmah, jer ne bi bilo izvodljivo da igramo dan kasnije. Bolje što smo odmah igrali i tako bar malo skrenuli misli. Igrači su tako odlučili. Ssvakako ne bi mogli da spavaj posle svega što se desilo. Ne možete ih tek teko strpati u autobus, prebaciti do hotela i uzjutra vratiti da igraju.

Na kraju je još jednom naglasio:

- Sve naše misli su sa Kristijanom i njegovom porodicom. Eriksen je jedan od najboljih pojedinaca ove reprezentacije, još bolja osoba, tako da mu iz kampa selekcije šaljemo samo pozitivnu energiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading