OTVORIO DUŠU PRED EP Pretili su mi smrću, klinci, to je poražavajuće!
EPA-EFE/PAULO NOVAIS

Štoper Hrvatske Dejan Locvren je pred Evropsko prvenstvo dao veliki intervju za "Sky Sports".

Hrvatska u nedelju na "Vembliju" u 15 časova igra susret 1. kola D grupe sa domaćinima Englezima, nešto manje od tri godine nakon susreta sa istim rivalom u polufinalu Mondijala u Rusiji.

U međuvremenu su te dve reprezentacije igrale i u Ligi nacija. Na "Rujevici" nije bilo golova, a na "Vembliju" je Engleska slavila 2:1.

Lovren je pre odlaska u Zenit igrao na Ostrvu, u Liverpulu. Osvrnuo se na taj period , kad su on i njegova porodica dobijali pretnje smrću zbog loših igara.

To su pisali klinci od 14 ili 15 godina i to je poražavajuće. Neki sistem kažnjavanja mora da postoji. Mislim da bi to u školi moralo da se uči, da ne možeš samo tako nekoga da povrediš i izvučeš se. Ista je stvar sa rasizmom. On mora da prestane i to odmah, ali ja ne znam kako bi to moglo da se reši - rekao je Lovren.

Prvi duel na turniru je sa Gordim albionom:

- Engleska ima neverovatno talentovane igrače. Kad pogledate ko je u toj ekipi i u kakvoj su formi, onda je to stvarno zastrašujuća ekipa. Ali, ne zaboravite da Hrvatska ima velike igrače, koji su takođe imali odlične sezone. Mislim da je ovo individualno najbolja sezona naših reprezentativaca, jer su puno toga osvojili.

Nakon Engleske, Hrvatsku čekaju Češka i Škotska.

- Škoti su jako slični nama Hrvatima jer igraju srcem. Čak i kad im ne ide, oni daju sto odsto i ostave srce na terenu. Škotska je stvarno jako dobra ekipa.

Može li Hrvatska do titule.

- Naravno da može. Mi imamo puno iskustva i znamo šta moramo da učinimo da stignemo do finala i kakav je osećaj igrati u finalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading