UEFA SVE ŠOKIRALA Na spisku glavnih sudija ima velikih iznenađenja, a najveće je da će pravdu na EURO deliti i jedan Južnoamerikanac
EPA/Juanjo Martin

Spisak sudija koje je UEFA odredila za mečeve kontinentalnog šampionata je iznenadio mnoge ljubitelje fudbala. Za srpsku javnost je posebno čudno da je na listi sudija Slavko Vinčić, slovenački sudija koji je ovdašnjoj javnosti poznat po "aferi Tijana Ajfon"


Prvi put u istoriji na EP će suditi i arbitri van Evrope, u okviru saradnje UEFA i KONMEBOL-a na EURO će pravdu deliti Argentinac Fernando Rapaljini, dok će Španac Hesus Hil Mansano suditi na Kopa Amerika koji se održava u skoro istom terminu kao i EP.

Jovanović dobio drugačiju ulogu

Za razliku od prethodnih EP na kojima je sudio Milorad Mažić, Srbija neće imati arbitra na terenima na završnom turniru. Ali, imaće dva predstavnika među  je trebalo da se održi u leto 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odložen za ovo leto, pa će biti na programu od 11. juna do 11. jula.

Kako je najavljeno iz UEFA, Jovanović će na takmičenju imati ulogu četvrtog sudije i biće jedan od dvojice najmlađih na turniru.

S druge strane, Uroš Stojković će biti pomoćni sudija u rezervi i imaće priliku da uskoči ukoliko se nekome od sudija nešto dogodi.

Ovaj duo srpskih arbitara će takođe deliti pravdu i na Olimpijskim igrama u Tokiju


Preostale glavne sudije na EP su: Feliks Brih (Nemačka), Džunejt Čakir (Turska), Karlos del Sero Grande (Španija), Andreas Ekberg (Švedska), Orel Grinfeld (Izrael), Sergej Karasev (Rusija), Bjorn Kujpers (Holandija), Dani Makeli (Holandija), Antonio Migel Mateu Lahos (Španija), Majkl Oliver (Engleska), Danijele Orsato (Italija), Artur Manuel Ribeiro Soraeš Dijaš (Portugal), Danijel Zibert (Nemačka), Entoni Tejlor (Engleska), Klemon Turpan (Francuska).

Među glavni sudijama će prvi put biti i jedna žena, Francuskinja Stefani Frapar je delegirana kao rezervni sudija i biće četvrti arbitar na utakmicama.

Sve glavne i pomoćne sudije, kao i VAR arbitri su imali pripreme u Istanbulu 10-13. maja, a glavni grad Turske će im biti baza od 7. juna do četvrtfinala, kada će se sudije izabrane za završnicu takmičenja preseliti u London.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading