PAO REKORD Hrvat najskuplji igrač u istoriji!
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Reprezentativac Hrvatske Ante Budimir postao je najskupli igrač u istoriji Osasune.

Tim iz Pamplone, za koji je nekada igrao Savo Milošević, najbolji strelac EP 2000, želeo je da po svaku cenu zadrži Budimira, pa ga je otkupio od Majorke za osam miliona evra.

Osasuna je iskoristila klauzulu dogovorenu istovremeno kad i pozajmicu. Po toj klauzuli Osasuna je hrvatskog napadača mogla da dovede za osam miliona, dok je za sve ostale klubove klauzula bila 15 miliona evra.

Budimir je potpisao ugovor do 2025. godine. Dok Osasuna bude igrala u prvoj ligi, klauzula za otkup ugovora iznosiće 20 miliona, a ako ispadne smanjiće se na devet. Majorka će imati i 25 odsto profita od sledećeg transfera.

Budimir je na pozajmici u Osasuni postigao 11 golova, uključujući neke od ključnih u borbi za opstanak.

- Novi idol navijača sada će napokon ostvariti san i zaigrati pred publikom u Pamploni. Zbog korona virusa to nije mogao prošle sezone - piše "As" o igraču kojeg je Majorka dovela u Španiju 2019. godine za 2.2 miliona iz Krotonea.

Budimir je bio najbolji strelac kluba. Od 11 golova u Primeri, sedam je zabio glavom, po čemu je najbolji strelac Primere u toj kategoriji.

Iza njega su sa šest golova glavom ostali Karim Benzema iz Reala i Jusef En-Nesiri koji je za Sevilju zabio pet golova glavom.

Za Hrvatsku je 29-godišnji napadač debitovao prošle godine. Odigrao je sedam utakmica za reprezentaciju i dao jedan gol.

U pripremnim utakmicama za EP protiv Jermenije i Belgije nije dobio ni minut da pokaže šta (ne)zna.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading