PRESUDIO PROMAŠEN PENAL Levandovski pogodio za nadu Poljaka (FOTO GALERIJA)
EPA-EFE/Julio Munoz

Šveđani su iz E grupe prošli u osminu finala Evropskog prvenstva, na ruku im je išao remi u Sevilji između Španije i Poljske - 1:1.

Crvena furija je dva puta na svojoj strani imala VAR, čini se da joj je i gol poklonjen, ali da pobedi nije uspela, osujetio je najbolji strelac Bundeslige, zlatna kopačka Evrope Robert Levandovski.

Španija - Poljska 1:1 (1:0)

Strelac: 1:0 Alvaro Morata u 25, 1:1 Robert Levandovski u 53. minutu.

Sevilja Stadion: La Kartuha. Sudija: Daniele Orsato (Španija).

ŠPANIJA: Simon, Ljorente, Laport, P. Tores, Alba, Koke (od 68. Sarabia), Rodri, Pedri, Moreno (od 68. Ruiz), Morata (od 87. Ojarzabal), Olmo (od 61. F. Tores).

POLJSKA: Ščesni, Bednarek (od 85. Davidovič), Glik, Berežinski, Puhač, Klih (od 54. Kozlovski), Moder (od 85. Lineti), Jozviak, Zjelinski, Šviderski (od 67. Frankovski), Levandovski.

 

90+5. minut: Rodri faulira Linetija i sprečava kontru, dobija žuti karton.

90+3. minut: Žuti karton za Levandovskog zbog faula na sredini terena.

 

 

85. minut: Dvostruka izmena kod Poljaka, jedna i kod Španije.

83. minut: Sjajno ubačena lopta u kazneni Poljske, Sarabia je grudima spustio na tri metra za Moratu, zicer, ali mu se u noge bacio Ščesni i odbranio zicer glavom.

81. minut: Rodri sa 16 metara hvata volej, ali Ščesni brani.

79. minut: Berežinski i Ščesni su krenuli na loptu, u petercu, umalo da je između njih isčeprka Feran Tores, ali je iz trećeg pokušaja uhvatio  Ščesni.

72. minut: Odlična prilika za Ferana Toresa, sam je u srcu kaznenog, sa šest metara gađa glavom, ali lopta odlazi pored stative.

68. minut: Tri izmene, dve kod Španije i jedna kod Poljske.

61. minut: Feran Tores je zamenio Danija Olma.

 

 

 

 

56. minut: Moder je zakasnio, Moreno je centrirao, a Poljak ga je nagazio. VAR je sudiji sugerisao da je penal, sudija Orsato je gledao snimak i upro prstom na kreč. Odgovornost je preuzeo Moreno nad kojim je napravljen penal, levom nogom je loptu zakucao u levu stativu!

54. minut: Kliha je zamenio 17-godišnji Kozlovski i postao najmlađi igrač ikada koji je zaigrao na evropskim prvenstvima. Rekord je samo nekoliko dana držao Džad Belingem iz Engleske.

 

 

53. minut: Jozvijak je centrirao, a na šest metara Levandovski je nadskočio Laporta i pogodio glavom - 1:1.

 

 

46. minut: Timovi su u nastavak meča ušli bez izmena.

2. POLUVREME:

42. minut: Sa 18 metara Šviderski pogađa stativu, lopta se odbija do Levandovskog koji je malo iskosa na osam metara sam pred golmanom, zateže loptu iz sve snage i pogađa golmana. Ništa od izjednačenja.

 

 

36. minut: Klih kosi po nogama Pedrija i dobija žuti karton.

36. minut: Levandovski sa strane centrira visoko u peterac, lopta ide na dva metra, nogu visoko diže Šviderski i stiže do lopte pre golmana Simona koji je raširio ruke i noge u letu, lopta ipak odlazi iznad prečke.

33. minut: Moreno je iz slobodnog udarca gađao golmanov ugao, lopta je završila nekoliko centimetara pored stative.

25. minut: Sa desne strane kaznenog iskosa šutira Moreno, utrčava Morata ispred Berežinskog, sa pet metara pogađa mrežu, ali se ne raduje. Pomoćni sudija diže zastavicu, glavni Orsato poništava gol. Usporeni snimak to i potvrđuje.

 

 

Ali... Odjednom sudija Orsato pokazuje na centar - 1:0. Svi su u čudu. Snimak kamere svaki put pokazuje da je ofasaj. Da li se to VAR pokVARio?

 

 

Posle nekoliko minuta reditelj pokušava da se opravda zbog, očigledno loše postavljene kamere. Pokazuje dve zaustavljene slike u vremenu. Po njima ofsajda nema zbog pružene noge Berežinskog. Kome je verovati, video snimku ili fotografijama?

17. minut: Najbolja prilika za Španiju, posle ubacivanja sa leve strane igrač Poljske je zajahao rivala i loptu izbio glavom, padala je na sedam metara od gola, Moreno se spremao za volej, da zakuca loptu u mrežu, ali je promašio loptu!

 

 

10. minut: Olmo pokušava sa 15 metara iskosa, Ščesni lako hvata loptu koja je išla po zemlji.

6. minut: Sa 23 metra šutirao je Klih, Simon je bio na lopti, ali je ona završila pola metra iznad prečke.

 

 

2. minut: Zjelinski je pao u kaznenom, sudija je samo odmahnuo rukom.

1. POLUVREME:

 

 

Poljaci nemaju problema sa sastavom, ako se izuzme suspendovani Krihovjak zbog crvenog kartona, dok selektor Španije i dalje ne može da računa na kapitena Serhija Buskeca zbog korona virusa.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading