Nesreća kod Zaječara
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Mladen D. (12) oporavlja se u Beogradu nakon teške saobraćajne nezgode u kojoj je izgubio nogu. Još je na Intenzivnoj nezi. Njegov drug Pavle je operisan u Nišu i dobro se oseća. I dok se svi iz Dubočana i Glogovice mole Bogu za njihov oporavak, istovremeno su ogorčeni na Gorana M., koji nije pomogao dečacima, već ih je ostavio povređene pored puta.

- Nema u našim selima čoveka koji ne osuđuje pijanog vozača što unakazi ove divne dečake. I Mladen i Pavle su divna deca, poslušna, ljubazna. A, Goran nema kom se nije zamerio - kažu meštani za Novosti.

Mladenov otac Ninoslav, sve detalje ovog teškog udesa pamti i iznova "premotava" u glavi.

Nesreća kod Zaječara

Snežana B.

 

 

- Oporavlja se. Ide to na dobro. Još ima jake bolove, izgubio je dosta krvi, čekamo i sami da sve to lepo zaraste, ali se bojim da duša ne može da zaraste. I ja brinem, kako će kad izađe iz bolnice, da ne leži u krevetu po ceo dan. On je živahno dete, dobar đak i drug - kaže Mladenov otac. - I moj sin i Pavle su mi ispričali da su videli automobil koji ide prema njima i krivuda. Iznenada je prešao na njihovu stranu i udario direktno u Mladena. Nije se setio da podigne noge. U trenutku udara osetio je jak bol u levoj nozi i bol prilikom pada. Sve vreme je bio svestan.

Dečaci tvrde da se Goran M., ipak, zaustavio, ali ne da im pomogne, već da im pripreti da će ih ubiti ako bilo kome kažu da ih je udario autom, navode Novosti.

- Čujem da je na saslušanju tvrdio da nije bio svestan nesreće, a ostavio mi je dete da krvari bez noge. Nije bio svestan, a stao je da im preti?I još je hteo da ih strpa u svoj automobil i vozi kući. Pa, mom sinu su jedva našli nogu. Da lovci nisu došli i lampama osvetleli mesto, niko je ne bi ni primetio u krošnji - kaže Ninoslav.

Nesreća kod Zaječara

Snežana B.

 

 

Porodice povređenih dečaka ističu da su Mladen i Pavle te večeri bili na rođendanu u Dubočanu kod svog druga Marka.

- Trebalo je da idemo na proslavu u Glogovicu. Bio je dogovor da Mladen pođe sa mnom, ali je oko 19 časova stigao Pavle, pa se Mladen predomislio i tražio da mopedom ide sa njim u Glogovicu. Jedva da su kilometar prešli kad ih je nečovek udario kolima. Sad čujem da je posle toga popio pivo ispred prodavnice, kupio još dva i otišao kući i legao da spava, a moje dete ostavio da krvari - kaže Ninoslav.

Ostao priseban posle nesreće

Mladen je toliko bio priseban da je posle nesreće rekao Pavlu da je dobro i da je ostao bez noge. Telefonom je pozvao tri godine stariju sestru Milenu i rekao joj šta se dogodilo.

- Pavlu su u Nišu operisali smrskane prste, biće on dobro. Mladenovi drugovi sad non-stop dolaze, raspituju se kako je. On je hrabar. Oporavlja se - kaže Ninoslav i dodaje da je razgovarao sa tužiocem u Zaječaru, koji mu je rekao da će dečake saslušati 5. oktobra. - O Goranu M. ne želim da govorim, propio je sve što je imao. Neka ga stigne zaslužena kazna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading