KAKO JE NJIMA DOBRO U komšiluku jako zabavna predizborna atmosfera: LA CASA DE PAPEL IZLAZI NA IZBORE U CRNOJ GORI!
Foto: EPA/EPA-EFE/BILAWAL ARBAB 2070

Ako ste pomislili da su likovi iz ove španske hit serije odlučili da se malo oprobaju u političkom životu, grdno ste se prevarili. Čini se da je ime ultrapopularne serije poslužilo jednom pokretu u Crnoj Gori kao inspiracija, te su odlučili da odmere svoje snage na predstojećim izborima.

Naime, Pokret „La casa de papel“, u prevodu kuća od papira, predala je listu za predstojeće parlamentarne izbore Državnoj izbornoj komisiji, javili su crnogorski mediji. Kako je kazao predstavnik Jasmin Muhović, u pitanju je svojevrsni pokret otpora.

- Mi smo pokret otpora „La casa de papel“ ili u prevodu kuća od papira. Nemamo nijednog političara sa crnogorske scene i došli smo da se izmerimo s drugim političkim partijama, da vidimo ko može odneti pobedu. Ovo je revolt na dosadašnju vladavinu DPS-a, ali i partija koje su nasledile iste manire - poručio je Muhović u izjavi za tamošnje medije.

On nije želeo da govori o programu ovog pokreta, dok se ne utvrdi lista i dok DIK ne prihvati njihovu kandidaturu, a onda, kako je poručio, može se očekivati spektakularna kampanja kakvu Crna Gora nije videla.

Podsetimo, „La Casa de Papel“ je serija koja je oduševila skoro ceo svet i gotovo da ne postoji osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu ove i te kako visokoocenjene krimi-drame.

Frka u Evropi sad

Glavni odbor Pokreta Evropa sad usvojio je poslaničku listu za vanredne parlamentarne izbore, čiji je nosilac lider PES Milojko Spajić. Žustra polemika, na momente i otvorena svađa, obeležili su sednicu Predsedništva PES u nedelju uveče, na kojoj je do kasno u noć raspravljano o listi kandidata za poslanike na narednim izborima, podseća podgorički dnevnik. Više izvora „Vijesti“ je potvrdilo da je Milojko Spajić napustio sednicu pre njenog završetka, nakon jedne od žustrijih polemika. On je tim povodom izjavio da je zbog obaveza morao da ode.

 

KAKO JE NJIMA DOBRO U komšiluku jako zabavna predizborna atmosfera: LA CASA DE PAPEL IZLAZI NA IZBORE U CRNOJ GORI!

Foto: Printscreen

 

Doduše, da na izborima u Crnoj Gori ima i te kako zanimljivih i nikad viđenih kandidata, uverili smo se i kada su komšije birale predsednika države. Tada je u trku za šefa države ušao i poznati influenser Jovan Radulović Jodžir.

On je popularan na društvenim mrežama, gde objavljuje klipove u kojima priča viceve, komentariše društvene pojave na komičan način, ali i deli uobičajena dešavanja koja se odvijaju u krugu njegove porodice. Doduše, njegov izlet u političke vode nije bio baš uspešan jer je na predsedničkim izborima, što bi rekli mladi, potpuno pukao, odnosno osvojio je najgori rezultat, te je manje od jedan odsto građana glasalo za njega. To ga, međutim, nije obeshrabrilo.

 „Što se mene tiče ja sam pobedio. Važno je učestvovati“, poručio je Radulović, a prenela „Pobeda“.

Kraj Demokratskog fronta
posle 11 godina

Demokratski front više ne postoji. Lideri političkog pokreta u Crnoj Gori, koji su činili Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića i Pokret za promene Nebojše Medojevića, odlučili su da političku borbu, posle 11 godina, nastave samostalno. Na predstojeće parlamentarne izbore Nebojša Medojević izlazi sam, dok će Andrija Mandić i Milan Knežević nastupiti u koaliciji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading