NAJAVLJENO OLUJNO NEVREME U Crnoj Gori podignuta operativna spremnost
Foto: Printscreen

Direktorat za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnji poslova Crne Gore saopštio je da je na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, a u cilju pravovremenog i efikasnog delovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, poslao obaveštenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spasavanja u cilju podizanja nivoa operativne spremnosti.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, za period od 9. do 11. decembra očekuje se ciklonska aktivnost, koja će u južnim-primorskim i centralnim delovima, pa prema severu (Kolašin, Žabljak i severoistočni deo prema granici sa Albanijom) usloviti jaku kišu, lokalne kratkotrajne olujno vremenske nepogode i jak južni vetar.

U nedelju popodne, na severu će doći do osetnog zahlađenja uveče i tokom noći u većini mesta na severu u pravcu centralnih viših predela kiša će preći u sneg.

"Zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu, očekuje se kratkotrajno podizanje nivoa mora, jaki talasi-uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale. Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su određeni problemi na terenu, a zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, potencijalno su mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama, na saobraćajnicama i na potencijalno ranjivim mestima moguća su lokalna klizišta ili odroni, posebno gde su vršeni ozbiljni građevinski zahvati gde je narušena prirodna povezanost tla", piše u saopštenju.

Komentari (0)

Loading