OGLASIO SE MIODRAG LEKIĆ: Ovo je velika čast, dogovor je demanti da većina nije spremna da konstituiše vlast
Aloonline.me

Lekić, koji je danas predložen za mandatara nove Vlade Crne Gore, istakao je da se nikad nije samopredlagao i da je bio spreman da glasa i za drugog kandidata.

- Ovo je velika čast... Buduća vlada neće biti sistem UN nego će insistirati na zajedničkom radu i konsenzusu - kazao je Lekić i dodao da to mesto po snazi u parlamentu ne pripada njemu ali da su "kolege pokazale širinu".

Lekić je rekao da ne očekuje da će se predsednik Crne Gore Milo Đukanović upuštati da osporava ono što su bazični principi demokratije.

Podsećamo, na današnjem sastanku parlamentarne većine postignut je dogovor o formiranju nove vlade i imenovanju Lekića za mandatara. To je saopštio lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

- Svi su ga danas podržali i svi se dogovorili da obaveste predsednika Crne Gore da dá mandat Lekiću - naveo je Mandić.

Najavio je da će do ponoći Đukanović biti obavešten da je Lekić mandatar.

Istakao je da "ako nešto nije jasno", da su spremni da to Đukanoviću pojasne.

Buduća vlada će, kako je dodao, biti sastavljena po paritetnom sistemu. Jednu polovinu činiće GP URA, CIVIS, SNP i eventualno predstvanici nacionalnih manjina, a u drugoj polovini će biti DF, Demokrate.

- Ne verujem da ćemo mi kao vlada funkcionisati u okviru dva podeljena bloka, nego da će se vrlo brzo ti odnosi promeniti i da ćemo funkcionisati kao tim, ali zlatni glas će imati premijer Miodrag Lekić - naveo je Mandić.

LEKIĆ MANDATAR: Stranke dogovorile da formiraju novu vladu Crne Gore | Region

 

Pratite nas i na Telegramu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading