"ZEĆANI, UZMITE ONO ŠTO VAM PRIPADA" Mandić o blokadi puta i statusu opštine Zeta
Foto: Printscreen

– Ako istog dana ljudi izađu na ulice i iskažu nezadovoljstvo, onda bi bilo primereno da to uzmemo u obzir i budemo oprezni u donošenju odluka – rekao je Mandić, dodajući da  samostalna opština Zeta ima obavezu da dominantno njeguje vezu između te opštine i one prošlosti Crne Gore, odnosno prošlosti Crnojevića, Nemanjića i Balšića.

- Opština Zeta danas traži malo koliko joj pripada. Nekada je zećanskom plemstvu pripadala gotovo čitava Crna Gora. Danas kada se treba vratiti do temelja, do onih čistih izvora da svako u Crnoj Gori bude posebno ponosan, to je ova opština Zeta koja treba posebno mesto u Crnoj Gori mimo ovih ekonomskih resursa koje podrazumijevaju KAP, deo Dajbaba. Svakako posebno tipujem na Žabljak Crnojevića, jer Zeta bez njega i onih sadržaja koje treba da dobije Žabljak Crnojevića ne bi mogla da odgovori onom istorijskom zadatku kakav je imala u prošlosti, a kakvu sigurno treba da ima i u budućnosti – rekao je Mandić i upitao:

– Zar nije prirodno i normalno da Žabljak Crnojevića postane glavno rezidencijalno mesto, da se tu drže svečane sednice Skupštine, da tu bude sedište Predsednika i da to pripada opštini Zeta.

Mandić je iskazao poštovanje prema Zećanima koji protestvuju protiv ovih odluka.

- Zećani koji ste na ulicama, iskazujem vam visoko poštovanje, jer imate dovoljno hrabrosti i snage da istrajete i dobijete ono što vam pripada. Uzmite ono što vam pripada - kazao je Mandić.

Komentari (0)

Loading